Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
Nu toți însă putem avea o abordare ca și Ioan Botezătorul și unora dintre noi nici nu ne stă bine. Afirmația că TOȚI marii predicatori și profeți au propovăduit ca el este un pic exagerată. Fiecare dintre ei a avut modul lui personal de transmite mesajul. În Împărăția Lui Dumnezeu avem nevoie și de predicatori radicali precum Ilie sau Ioan Botezătorul dar și de alții mai blânzi precum Apostolul Ioan al cărui motto era: „copilașilor, să vă iubiți unii pe alții” Te rog însă hai să NU direcționăm topicul spre acest subiect. El este doar tangențial
|
Predicatorul vostru cel mai remarcabil este un tip pe nume Pușcaș. Prenumele este, din câte îmi aduc aminte, Vasile, dar nu garantez. Am ascultat câteva predici de-ale lui și nu mi s-au părut de loc "soft".
Cât despre apostoli, ei vorbeau în cu totul altfel despre iubire decât vorbim noi azi. Ascultându-i pe predicatorii adormitori de azi, rămân cu impresia că e destul să dau niște ciorăpei care le-au rămas mici alor mei unor copii săraci și, gata, mă mântuiesc.
Uite cum vorbeau apostolii despre iubirea lui Dumnezeu:
Iar pe voi v-a facut vii, cei ce erati morti prin greselile si prin pacatele voastre,
In care ati umblat mai inainte, potrivit veacului lumii acesteia, potrivit stapanitorului puterii vazduhului, a duhului care lucreaza acum in fiii neascultarii, (...)
Despre ceea ce eu numesc "iubirism", din care un aspect este această omiletică de tip "lugu-lugu" am scris un articolaș aici:
http://sfantacruce.ro/myblog/mihnead...cole-ale-sale/
P.S. Desigur, suntem off-topic. Deschideți eventual un subiect pe tema aceasta.
P.P.S: Fie folosiți un sistem de operare non-windows, fie browserul nu e setat cum trebuie: toate diacriticele din mesajele dv îmi apar ca pătrățele. Până remediați situația, nu mai folosiți, vă rog, diacritice, altfel se înțelege cu greu ce scrieți.