Sfanta Manastire Diaconesti
Manastirea Diaconesti ocupa un loc deosebit in inima mea. Se afla pe Valea Trotusului in apropiere de granita dintre Moldova si Transilvania, in vecinatatea satului unde locuiesc bunicii mei. Nu cred ca sunt dintre dvs care au ajuns la aceasta manastire si eu ajung destul de rar, dar de fiecare data cu aceeasi dragoste si cu aceeasi nerabdare de a participa la Sf Liturghie, de a-l asculta predicand pe parintele Amfilohie si de a le auzi cantand pe maicile de acolo.
Cel mai mult am fost impresioanata de vocile distinse ale maicutelor, de blandetea si de linistea care ti-o transmit cantarile lor. Poate ati auzit de parintele de acolo sau l-ati intalnit la Manastirea Petru Voda pentru ca din cate stiu este ucenic al pr. Iustin Parvu, iar vocile maicilor s-ar putea sa va fie cunoscute din colindele si cantarile bizantine inregistrate.
Ceea ce vreau să spun este faptul că de fiecare data simpla participare la Sf Liturghie in acest sfant lacas a avut darul sa-mi ia cu mana multe dintre framantarile sufletesti si sa puna in locul lor impacare si liniste.
Va recomand cu toata caldura aceasta Sfanta Manastire in care cu adevarat se simte duhul credintei ortodoxe.
Merita vizitata nu ca turist, ci ca pelerin. Cine are dorinta si rabdarea asta se va imbogati spiritual.
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
|