View Single Post
Vechi 17.04.2007, 13:05:38
Saurian Saurian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.08.2006
Implicit

Va_iubesc nu sunt de acord cu tot ce ai spus. Ai spus mult foarte mult, chiar prea mult :D asa ca n-am avut curajul sa citesc chiar tot ce ai scis cu inventiile preotilor si a babelor. Dar din ce am spicuit. Botezul cu stropire desi nu e acceptat tousi e recunoscut de Biserica Ortodoxa. Dar cum s-a ajuns la acest botez? Noi astia ardelenii dupa cum stii am fost tare loviti de catolici si protestanti. Asa ca vrand - nevrand am mai furat ceva de la ei. E gresit acest botez dar acceptat ( si eu si sora-mea am fost botezati asa :D).

In al doilea rand cu sarutarea icoanelor dupa impartasanie. Nu-i inventie a preotilor din cate stiu. Dar nci pacat nu cred ca e. Chestia ar fi ca Impartasania are un grad de sfintenie mai mare ca icoana si de aceea nu e bine. Dar cum spunea par. Tefil Roman ca poate atunci simti o evlavie mai mare sa saruti icoanele si nu crede ca e pacat. Duhovnicul mi-a dat cel mai bun raspuns: sa nu sarut icoanele cel putin pana cand am mancat. Dar nu e pacat sa saruti. Dar e de preferat sa nu saruti. Sper ca m-ai inteles:D

Poate mai erau si altele dar nu am ami stat sa citesc chiar tot. Scuze!:D Eu am gasit ceva la oameni si care mi-a spus parintele duhovnic ca nu e chiar f bine. Dupa ce te impartasesti oamenii se punea doar in genunchi. Parintele mi-a spus ca dupa ce te Impartasesti harul te ridica si ca nu e prea potrivit sa stau in genunchi. Asa ca am ajuns cand ma impartasesc ca eu sa stau in picioare si tot restul sa stea in genunchi. Ma simt ca prost facand asta :D. Dar o consider ca un act de marturisire a lui Hristos. Si pana acum nimeni nu m-a luat la rost de ce fac asta ( si de ar face-o eu sunt prea fanatic ca sa ma las:D ).

O, si sa nu uit: Hristos a inviat!:D
Reply With Quote