Citat:
În prealabil postat de TNTman
Salutare,
Sunt student la Teologie Ortodoxa Pastorala anul 3 in Bucuresti si am o mica mare problema:
De 5 luni vorbesc cu o fata care este catolica ....tin foarte mult la ea . . .si ea tine la mine foarte mult...dar ma gandesc daca asta inseamna un obstacol pentru viitor din cauza ca este catolica. . .. adevarul este ca in asa putin timp am ajuns sa o iubesc enorm si sa tin la ea .....si nu vreau sa se rupa ceea ce s-a creat intre noi....vreau sa stiu daca se poate sa ma casatoresc cu ea si sa nu afecteze eventuala mea hirotonie. . . !
multumesc!
Doamne ajuta!
|
Salut, TNT. Din cate stiu, ai putea avea probleme serioase atunci cand vei vrea sa te hirotonesti. Procedurile, la ora actuala, sunt asa:
Orice student, absolvent de teologie, inainte de casatorie, trebuie sa ceara o binecuvantare de casatorie de la ierarhul locului. Printre actele care se cer pt. obtinerea binecuvantarii se numara certificatele de botez ale viitorilor miri. Si nu numai, ci si recomandari din partea preotilor parohi din parohiile din care proveniti etc.
Atunci cand iti vei depune dosarul pt. hirotonire, ti se va cere binecuvantarea de casatorie de la ierarh... Daca ea lipseste, nu vei putea sa te hirotonesti.
Cred insa ca cel mai bine ar fi sa suni la secretariatul eparhial de care apartii si sa intrebi. Fii totusi precaut (anonim)... intreaba cu titlu informativ. Ai putea sa mai intrebi pe pr. prof. Ispas (de la Sf. Vineri) sau pe pr. asist. Gherasim pe drept...
Oricum, mai ai timp de informare si de gandire... Mult succes!