View Single Post
Vechi 25.04.2010, 23:58:05
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Sigur, omul cand nu vrea sa vada, sau nu poate sa vada, nu vede asemanarea, oricat de evidenta este aceasta. Constat, din pacate, multa mandrie in randurile de mai sus.
Cand spuneti "Este păcat că Ioan Gură de Aur nu a putut beneficia de o viață liniștită, poate că ar mai fi scris încă și alte opere nemuritoare", Il judecati de fapt pe Dumnezeu.
Prezumțiozități.

Citat:
Am o rugaminte: daca aveti textul, in care Sf. Fotie accepta Imaculata conceptie, sau stiti unde il pot gasi, v-as fi recunoascatoare, caci am cautat dar nu l-am gasit. As vrea sa vad cum pune problema.
Și la ce v-ar folosi ? Dacă veți vedea, veți crede în Imaculata Concepție ? Dacă veți vedea că Sfinții Părinți ai Bisericii Nedespărțite susțin primatul petrin și nici unul nu îl contestă, veți crede în primatul petrin ?
Nu vreau să fiu, la rândul meu, prezumțios. Și la sectanți am observat că, dacă le expui cu Biblia în mână (singurul lucru în care ei cred) adevărurile de credință ei tot nu cred. De ce ar crede ortodocșii, când încerci să le arăți cu extrase din lucrările Sfinților Părinți ? Sunt cazuri de "împietrire a inimii" cum spuneau aceiași Sfinți Părinți răsăriteni (sklerocardia). Dar, acolo unde omul nu poate să convertească, Sfântul Spirit poate. De aceea, nu trebuie să încetăm să sperăm și să ne rugăm Lui.

Eu nu vreau să ațâț o discuție care poate deveni prea pătimașă. Patima poate scoate lucruri urâte din noi. Mă întristează să văd că spuneți că "Îl judec pe Dumnezeu". Cercetați cu bună conștiință și, rugându-vă, vă veți convinge.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 26.04.2010 at 00:01:31.
Reply With Quote