Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
În Biserica Romano-Catolică, normativă este o Liturghie a cărei origine se pierde în negura timpului. Ea a fost reformată mai întâi de papa Grigore cel Mare (=Decalogul)
|

Care Grigorie Decalogul? Există denumirea aceasta în Biserica Catolică? La noi la ortodocsi e cinstit sub numele de Grigorie
Dialogul , papă al Romei. Decalogul este cu totul altceva.
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Așa cum noi suntem în sens sacramental îngeri, preotul (sau protosul, dacă sunt mai mulți) este Cristos. Este Cristos Împăratul,
|
Asta este o învățătură eretică a catolicilor, combătută de sfântul Marcu al Efesului în disputa sa cu catolicii. Datorită acestei credințe, (că preotul este Hristos, în momentul liturghiei), Biserica Catolică a oprit împărtășirea din Potir, pentru credincioși, acest dar revenid în opinia lor doar preoților. Asta deși Hristos ne spune că împărtășitea atât cu trupul și cu sângele Domnului este pentru toți:
Ioan 6.54 "Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. 55.Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. 56.Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el. "
Matei 26.27 "Beți dintru aceasta TOȚI"