View Single Post
Vechi 26.04.2010, 17:56:55
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Hristos a înviat!

Hristos a înviat!
Numele meu este Anastasiu iar nu Athanasiu. Adică înviere iar nu nemurire. Diferența între ele este tocmai cea dintre mântuire (sau sănătatea veșnică) și sănătatea cu orice chip pe pământ, dar doar aici.
Doamna Fani, vă rog încă o dată să-mi dați și mie numele dvs. de botez sau măcar motivul pentru care refuzați aceasta.
Vedeți că Nicolae Steinhard era altfel decât lasă să se înțeleagă Jurnalul Fericirii. Avea o lucrare aprinsă de pocăință. Zicea că noi, creștinii botezați de prunci, răsfățații lui Dumnezeu, nu știm ce înseamnă Sfintele Taine. El știe cât de păcătos este pentru că la Sfântul Botez a simțit schimbarea cea luminoasă ce o primesc creștinii. Dacă veți cerceta predicile lui veți vedea ce intransigent este cu compromisurile, inclusiv culturale. Dacă veți studia istoria Jurnalului Fericirii veți observa că a fost confiscat de securitate, care după ce l-a operat îndeajuns pentru a sluji New Age-ul din care comunismul a fost doar o rădăcină și un experiment, l-a dat singură de bunăvoie și cu scop precis la publicare – a ne face să credem că Ortodoxia lui Nicolae Steinhard a fost ghiveci superstițios și snob, adică ori să-l discrediteze pe el ori să ne deformeze prin relativism pe noi. Așadar stilul de duhovnicie preluat de dvs. din Jurnal nu are origine nici la Hristos nici la Nicolae Steinhard. În afară de asta pe cine își face dumnezeu din om Dumnezeul cel Viu îl face să cadă prin dumnezeul lui. Cum spune Psaltirea Psalmul 59, 12. Da-ne noua ajutor, ca sa ne scoti din necaz, ca desarta este izbavirea de la om.
Ieremia 17, 5. Asa zice Domnul: "Blestemat fie omul care se increde in om si isi face sprijin din trup omenesc si a carui inima se departeaza de Domnul. 6. Acela va fi ca ierburile pustiului si nu va vedea cand va veni binele, ci va locui in locurile arse ale pustiului, in pamant neroditor si nelocuit. 7. Binecuvantat fie omul care nadajduieste in Domnul si a carui nadejde este Domnul, 8. Deoarece acesta va fi ca pomul sadit langa ape, care-si intinde radacinile pe langa rau si nu stie cand vine arsita; frunzele lui sunt verzi, la timp de seceta nu se teme si nu inceteaza a rodi.
Așadar chiar dacă ar fi scrierea lui iar nu una apocrifă e bine totuși să aveți ca model pe Hristos cu toți Sfinții Părinți care seamănă nespus cu el, iar nu un Nicolae Steinhard în ceea ce nu seamănă cu Hristos căci altfel veți cădea în Steinhardolatrie și din ea în paguba veșnică.
Despre asemănarea cu Hristos ca adevărata sănătate am scris deja și o să postez la vreme potrivită.
Și acum să discutăm o leacă despre antinomia:
Matei 12, 30. Cine nu este cu Mine este impotriva Mea si cine nu aduna cu Mine risipeste.
Marcu 9, 38. Si I-a zis Ioan: Invatatorule, am vazut pe cineva scotand demoni in numele Tau, care nu merge dupa noi, si l-am oprit, pentru ca nu merge dupa noi. 39. Iar Iisus a zis: Nu-l opriti, caci nu e nimeni care, facand vreo minune in numele Meu, sa poata, degraba, sa Ma vorbeasca de rau. 40. Caci cine nu este impotriva noastra este pentru noi.
Se vede că nu-i oprea, cum nu-i oprește nici pe eretici să facă minuni, ca să se vestească minunea și puterea numelui Său, de aceea adaugă că nu poate să mă vorbească degrabă de rău. Acesta este motivul că îi lasă și nu că ar aduna ceva bun sau să se mântuiască.
Diferența între cele 2 citate pe care le puneți în contradicție în loc de a le completa una cu alta arată tocmai neînțelegerea dvs. la adresa Ortodoxiei și a metodelor de vindecare. De altfel iar dați dovadă de necunoaștere teologică în Ortodoxie și cu termenul de antinomie. Antinomia nu înseamnă antonimie (bun –rău, frumos – deștept) ca în meseria dvs. Antinomia înseamnă 2 termeni care par contradictorii la exterior dar care fiind reali și suprapuși în interiorul lor în ambele lor extreme tocmai arată nuanțat realitatea completă a adevărului, care fiind Dumnezeiesc este întotdeauna antinomic. Neputința limitării noastre de posesori ai unor minți create și căzute nu ne lasă să vedem decît o latură a adevărului. Antinomia arată că două realități dumnezeiești aparent opuse întregesc adevărul. De exemplu Dumnezeu este și cel mai mare prin dumnezeirea Lui și cel mai mic prin smerenia Lui. Antinomia nu înseamnă că antihrist e tot una cu Hristos și nici că dracul e tot una cu Dumnezeu și nici că bioenergia (medicina lui antihrist) e tot una cu medicina energiilor necreate, chiar dacă seamănă în superficial și aparență. De altfel nu e prima oară când interpretați contrar ortodoxiei citate din Sfinele Scripturi. Ați mai făcut-o și la problema cu idolii.
Metodele de vindecare demonice nu sunt antinomice cu cele duhovnicești căci tocmai că se aseamănă în aparență dar în profunzimea lor se deosebesc radical.
În cele 2 citate este vorba de harul mântuitor sau intern care este numai la Ortodocși (ceea ce se adună pentru veșnicie și mântuiește) și harul chemător sau extern, care face minuni și la eretici pentru a mărturisi puterea numelui Mântuitorului dar care îi risipește căci nu merg după apostoli, adică în Biserica Ortodoxă.
Rezolvarea se găsește aici:
Luca 10, 17. Si s-au intors cei saptezeci (si doi) cu bucurie, zicand: Doamne, si demonii ni se supun in numele Tau. 18. Si le-a zis: Am vazut pe satana ca un fulger cazand din cer. 19. Iata, v-am dat putere sa calcati peste serpi si peste scorpii, si peste toata puterea vrajmasului, si nimic nu va va vatama. 20. Dar nu va bucurati de aceasta, ca duhurile vi se pleaca, ci va bucurati ca numele voastre sunt scrise in ceruri.
Matei 7, 21. Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri. 22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut? 23. Si atunci voi marturisi lor: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea. 24. De aceea, oricine aude aceste cuvinte ale Mele si la indeplineste asemana-se-va barbatului intelept care a cladit casa lui pe stanca. 25. A cazut ploaia, au venit raurile mari, au suflat vanturile si au batut in casa aceea, dar ea n-a cazut, fiindca era intemeiata pe stanca. 26. Iar oricine aude aceste cuvinte ale Mele si nu le indeplineste, asemana-se-va barbatului nechibzuit care si-a cladit casa pe nisip. 27. Si a cazut ploaia si au venit raurile mari si au suflat vanturile si au izbit casa aceea, si a cazut. Si caderea ei a fost mare.
Tot așa în medicină vrăjitorească, spiritism și orice vrăjitorie sunt lăsate de Dumnezeu efecte pentru a demonta ateismul și a înțelege că există și lumea nevăzută. Să vadă oamenii că există energii și acțiuni și în afara celor pipăibile și văzute ca de aici să alerge la Dumnezeu dar nicidecum să le folosească spre pagubă veșnică. Cei care le folosesc se pot vindeca dar nu se pot mântui chiar dacă se spală pe mâini ritualic, să-și curețe energiile la nufărul (!) ca Mihnea Dragomir, care după cum mărturisește este inițiat (citește ocult adică ascuns), a învățat niște lucruri la inițiere pe care nu le poate ști tot neinițiatul ca să nu-i socotească scrântiți. De fapt ca să nu se prindă că sunt vrăjitori. Chiar nici un bec de alarmă nu vi se aprinde când vedeți mărturisirea ocultismului (inițierea în misterul esoteric al energiilor vindecătoare ale lui Qi) acupuncturii dată în vileag de (pap)arici?
Iar noi nu ne luăm după efectele aparente, chiar palpabile, chiar măsurabile, chiar vindecătoare, ci după cele real vindecătoare fără compromis veșnic cunoscute prin aflarea voii lui Dumnezeu. N-ați fost atentă la ce spune Sfântul Ioan Gură de Aur că se pot face semne și minuni ca să ni se strice credința? Deci la fel și în știința cu nume mincinos.
Sunt curios ce mai spune topcat despre acupunctură când vede că papariciul, acupuncturistul oficial al papei, spune negru pe alb că e tratament cu energie, că se pot influența energetic și înțepătorul și înțepatul, că trebuie o spălare a energiei Qi ca și a banilor negri, că trebuie inițiere ca la orice oculți. Mai crede oare că acupunctura funcționează prin plexuri vasculare când de fapt ea funcționează prin credință rătăcită?

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote