Subiect: Lumea copiilor
View Single Post
Vechi 26.04.2010, 18:15:52
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Anna21, daca inteleg bine ce spui, incep sa ma intreb cum de te poti sustrage smintelilor de pe forumul acesta, din moment ce cataloghezi drept "potential periculoase" scrierile ne-religioase? Pai daca ti-e teama ca irosesti timpul si respectiv esti distrasa de la calea cea dreapta (+ ca accepti si influente nefaste in suflet - vezi identificarea cu personajele literare), cum poti face fata acestui forum care gazduieste mii de opinii divergente, de nuante, de exagerari, interpretari personale, etc (fireste si adevaruri, opinii pertinente si tot ce se afla de partea cealalta a baricadei)?
Daca citesti o carte (ne-religioasa) si te simti "tras" prea abrupt in universul fictional, o poti inchide si-ti poti relua preocuparile hranitoare de suflet, insa influenta atmosferei negative de pe unele topicuri ale forumului mi se pare greu de cuantificat si de evitat - din moment ce esti membru activ.

Eu cred ca dreapta socoteala ar trebui sa primeze, indiferent de context: ne uitam la tv, ascultam radio, citim ziare, navigam pe Internet, citim literatura duhovniceasca si respectiv ne-religioasa cu masura.

Doamne ajuta!
Acesta este argument ad hominem (gen "ce cauti tu aici daca esti nemultumit?".. cu diferite variante. Se incadreaza intotdeauna la atac la persoana).
Aici nu citesc ca si cum as citi un roman (vezi ce am scris mai sus despre identificare cu personajele, despre acceptare temporara a unor idei pentru a intelege mai bine mesajul autorului etc.. In mod normal nimeni nu vrea sa vada violenta. In realitate o eviti sau incerci sa schimbi ceva etc... dar in romane o "accepti", o citesti in speranta ca autorul te ajuta sa treci dincolo de trairile neplacute. Implicit ai incredere in autor, chiar daca esti impotriva mesajului.. nu stiu daca ma fac inteleasa).
Aici eu nu citesc multe mesaje (majoritatea) fie ca nu ma intereseaza opiniiile venite din partea unor categorii, fie ca autorii posturilor nu aduc niciodata nimic nou (dincolo de common sense), fie pentru ca NU sunt ortodocsi - decat cu numele, dar habar nu au despre ortodoxie (desi pe cei inteligenti ii citesc) .. citesc doar cativa cu interes.

(nu privesc tv, nu ascult radio, nu citesc ziare ... este acesta extremism?)

Off topic:
Frumos nume, Coralina.
Ai vazut filmul Coraline? Foarte interesant.. scrie ca este PG rated, dar in opinia mea nu este deloc pt copii.
Se pot invata lucruri despre dorinte, fantezii, evadarea din realitate.
Coraline este o fetita care plictisita de lumea reala evadeaza (gen Alice din tara minunilor, printr-o gaura, urmarind un animal) intr-o lume imaginara. Lumea imaginara este un fel de copie perfecta a lumii reale (mult mai frumoasa si entuziasmanta). Dar descopera ca de fapt totul este o inselaciune (butaforie si magie) menita sa-i fure sufletul. Mai mult, dupa ce scapa de acolo, fantasmele o urmaresc in realitate. Brrrr!

Last edited by anna21; 26.04.2010 at 18:24:24.
Reply With Quote