Citat:
În prealabil postat de anna21
Nici eu nu vreau sa leg filmul de numele tau sau de tine. Doar mi-am adus aminte de film cand ti-am citit numele.
(Nu, nu m-ai jignit. Doar atrag uneori atentia cand vad argumente ad hominem pentru ca nu le consider valide. Nimic personal. Cat despre ce spui tu acolo, ti-am aratat ca nu este chiar acelasi lucru. In literatura exista un soi de incredere in bunele intentii ale autorului.. incepi sa-l citesti, deja il aprobi mai mult sau mai putin, macar pana termini cartea sa-ti formezi ideea generala. Pe forum pot sa nu fiu de acord cu cineva.. ba uneori nu sunt de acord dinainte de a-i citi mesajul ca deja stiu pe ce pozitii se ampleaseaza.. si de multe ori nici nu ma obosesc sa citesc.)
|
Nu cred totusi ca este neaparat un argument ad hominem. Si eu mi-am pus intrebarea. Pentru ca da, este o deosebire, sigur, opentru ca pe forum se poarta discutii, dar totusi sunt multe elemente pe care le-ai criticat (direct sau indirect) la literatura: evadarea din realitatea cotidiana pentru a discuta cu persoane virtuale (virtualul este periculos daca ne afundam prea tare in el, si este comparabil cu fictiunea), faptul ca nu mai stii de unde ai luat o idee pe care de fapt ai citit-o de la un neortodox pe forum, poluarea mintii deci. La asta se adauga si tulburarile de tot felul cand citesti si idei cu care nu poti fi de acord si te enerveaza, sau cand esti atacat(a) personal, timpul pierdut in polemici fara sens, dependenta pe care o creaza...
Vorbesc din experienta, nu de tine. Dar cred ca esti de acord cu mine ca exista aceste pericole.
Personal, tind sa cred ca a citi o carte buna de literatura imi poate face mai mult bine decat sa petrec tot atata timp pe forum.;-)