Citat:
Īn prealabil postat de FiulRisipitor
Pai eu cred asa: Hristos ca sa ofere cel mai bun exemplu a luat chip de om, si noi credem ca el eram si om in adevaratul sens al cuvantul dar si Dumnezeu. Iar in calitate de om era capabil sa simta toata suferinta, si tot ce ar fi simtit un om in locul Lui. Deci in calitate de om s-a sacrificat pe el insusi.
|
Sacrificiul implica renuntarea la ceva pretios pentru cel ce face sacrificiul. Ce este acel ceva pretios pentru Hristos si de ce e pretios?
Citat:
Apoi noi il vedem pe Dumnezeu ca tata, deci pune-te in locul Lui si imagineaza-ti ca copii tai sunt ca si oamenii de asculatori. Apoi lucru mic este sa rabzi toate cate fac copii tai dupa ce te-ai pus si in locul lor numai sa le arati ce este bine? Nu numai le-ai spus ce sa faca dar i-ai luat de mana si le-ai si aratat cum, iar ei.... Si asta e un sacrificiu, stiu e din iubire, dar tot sacrificiu se cheama.
|
Imi pot imagina un om care sa (nu) rabde, sa se enerveze, sa iubeasca, sa arate cu planse exemplificatoare, insa, oricit m-as stradui, nu-mi pot imagina o ratiune omnipotenta, omniscienta si omniprezenta facind acelasi lucru :)
Citat:
Presupun ca nu vei fi multumit cu raspunsul meu dar poate ti se ofera o explicatie mai buna din partea altor forumisti.
|
Presupun ca nici tu nu esti multumit, daca iti pui aceasta problema