Subiect: Sacrificiul
View Single Post
Vechi 27.04.2010, 11:01:07
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Vad ca ai o imagine usor deformata (deformata din punctul meu de vedere). Nu stiu de unde ai dedus ca plata pentru ceva se face prin jertfa altcuiva. Omul nu a platit pentru greseala lui prin jertfa lui Hristos.
De aici: "Una din functii e cea de plata pentru pacatele omenirii"

Citat:
Prin jertfa(exemplul) Lui greseala era mult mai usor de indreptat.
Cum adica?

Citat:
Omul nu este incapabil de a discerne adevarul, ci este doar "imprastiat" cu mintea, e atent la altceva cand i se explica. Si elevul daca se uita pe geam cat e de frumos afara nu va intelege lectia.
Aici eram de acord

Citat:
Iarasi, pentru tine jertfa inseamna a pierde ceva, pentru mine jertfa inseamna a castiga. E ca si la cumparaturi: poate pretul ti se pare mare, dar daca te uiti la avantajele aduse prin achizitionare o sa vezi ca e un pret corect. Cred ca si in VT cand oamenii aduceau o jertfa nu considerau animalul pierdut, ci considerau ca au castigat prin jertfa adusa lui Dumnezeu.
Hristos prin jertfa sa l-a castigat inapoi pe om.
Sigur ca pina la urma jertfa e pentru a cistiga ceva, pe total. Tot ceea ce facem este pina la urma pentru a cistiga Doar ca unii nu vor sa recunoasca :)
Dar nu asta e neintelegerea mea; animalul era totusi, pierdut. Cel jertfit pierdea ceva. Ce a pierdut Hristos?
Reply With Quote