Citat:
În prealabil postat de AlinB
Aici e un semn de intrebare..
Cati cred ca taranii fac agricultura fara ingrasaminte, pesticide si insecticide?
Ba mai mult, cine garanteaza ca taranul respecta de exemplu dozarea pesticidelor corect, modul de administrare, etc.?
Si intr-adevar, nu cred ca e normal ca oricine sa vanda la colt de strada produse din surse nesigure.
Nu cumperi lapte pasteurizat ca e prelucrat, dar cumperi de la taran care poate are vaca bolnava dar nu o sa-ti zica ca deh, "o mancat si el si n'are nik".
Pe de alta parte nu poti pune taxe si obligatii finaciare pe umerii unor amariti care traiesc undeva la limita, insa nici nu poti ignora pe cei care fac zeci si sute de milioane din produse agricole, unii nefiind nici macar producatori.
|
Eu unul nu recomand sa se cumpere de la tarani decat legume si fructe.
Ai dreptate dozarea substantelor folosite in agricultura, legumicultura si pomicultura.
Dar cea mai mare problema e la oua si produsele lactatate.
Eu nu pot sa-mi dau seama cum de cumpara lumea oua de la tarani? Cand ii vad cum stau toata ziua cu ouale in galeata batute de soare. In plus, cine are rude la tara stie ca ouale se strang. Acea galeata de cateva zeci de oua este stransa in 1 sau 2 saptamani.
Mai bine iau de la supermarket oua de la gaini stresate decat sa risc o toxiinfectie.
Laptele la fel. Iar branza, daca ai un producator de incredere, e perfect.
Daca nu, mai bine lipsa.