Subiect: Sacrificiul
View Single Post
Vechi 27.04.2010, 12:19:15
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Si ca sa il si impresioneze i-a spus S A C R I F I C I U.
Repet, sint de acord cu versiunea metaforica a exemplului propriu. Nu inteleg totusi care era sacrificiul
Cand iubesti pe cineva desi acesta face ceva ce te deranjeza, din iubire il rabzi si mai mult te straduiesti sa repari greseala lui. Pentru mine asta e un sacrificiu - pentru ca treci pe locul doi dorintele tale, si incerci sa-l intelegi pe cel drag si dorintele lui chiar daca acestea nu sunt cele bune.

Citat:
Era absolut necesar sa iarda ceva, pentru ca asta e definitia sacrificiului, daca punem de o parte (si ai pus-o) ipoteza zeului razbunator si dornic de sacrificii inutile.
Nu stiu de unde ai dedus in postarile mele "ipoteza zeului razbunator si dornic de sacrifcii inutile". Daca te referi la treaba cu animalul... am sa-ti raspund la fel ca intr-un alt mesaj: atat il ducea pe om capul in VT, asta o considera el multumire ca Dumnezeu i-a dat tot ceea ce are. De asta a si venit Dumnezeu pe pamant in persoana lui Iisus Hristos ca sa-i arate omului ca nici de jertfirea animalului nu este nevoie ci de asemanarea omului cu Dumnezeu.

Citat:
Nu pierd nimic dar nici nu pretind ca ma sacrific pentru el in acest fel
Frum din partea ta! Dumnezeu nu a pretins ca se sacrifica, ci noi vedem asta ca pe un sacrificiu.
Reply With Quote