View Single Post
Vechi 27.04.2010, 17:28:07
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Asta mi se pare cea mai mare insulta adusa umanitatii si intelectului pe care il posedam cu totii. Iar daca afirmi ca Biblia a fost scrisa in asa fel incit numai "alesii" sa o poata descifra pentru manipularea populatiei este chiar si mai grav si suna a conspiratie ceea ce este dezasatruos. Eu unul refuz sa cred asa ceva. Suntem cu totii satui de gasca lu' nea Nicu care si-au asumat "autoritatea" sa ne spuna cum sa traim "gindind" cica pentru toti si priveste unde am ajuns, in ce hal!
Este o rusine Mihnea!..imi pare rau ca, fiind un intelectual, gindesti asa.
Andrei, nu trebuie sa uitam ca Biblia, in acelasi timp, pentru unii este o carte de povesti iar pentru altii este o carte sfanta. Cuvantul lui Dumnezeu este viu si datator de viata numai daca este interpretat cum se cuvine, adica in duhul Bisericii. Altfel, numai dupa puterea noastra de intelegere, exista toate sansele sa nu ne folosim duhovniceste prin citirea ei. Cu cat sporim in viata duhovniceasca, cu atat vom descoperi sensuri noi si mai adanci, in Sfanta Scriptura. Iata, in acest fel, cum in Biserica, prin participarea la Sfintele Taine, dobandesc luminarea mintii spre descoperirea adevarului din Sfanta Scriptura.

Este adevarat, potrivit invataturii de credinta ortodoxe, Biserica are autoritatea deplina de a talcui Sfanta Scriptura pe temelia Sfintei Traditii. Acest lucru nu trebuie vazut ca o conspiratie si nici nu trebuie sa intelegem ca Biserica detine adevaruri ascuse in mod voit, cum le place unora sa presupuna.

Si noi, ca membri ai Trupului lui Hristos, putem citi si interpreta Biblia, dar nu avem autoritatea de a impune interpretarea personala. Singurul lucru care confera autoritate interpretarii personale este sfintenia vietii si dobandirea Sfantului Duh. De aceea, sfintii care ne-au lasat talcuri la cartile Sfintei Scripturi, au facut-o deoarece acelasi Duh Sfant care i-a inspirat pe autorii scrierilor, s-a salasluit si in ei, descoperindu-le intelesul.
Reply With Quote