Subiect: Sacrificiul
View Single Post
Vechi 27.04.2010, 18:03:01
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Exista bun si rau absolut.
Egoismul nu este bun in nici o masura! Pentru ca nu poti avea si egoism si altruism - se exclud una pe alta. Lucrurile nu poat fi adevarate, mai putin adevarate si false. Sunt ori adevarate ori false. Asa cum spui... binele este cu Dumnezeu care este bine absolut.
Mie imi place sa cred ca altruismul e bun chiar daca exista si profitori. La altruism suntem invitati toti si nu la egoism. Eu imi imaginez cum ar fi lumea daca toti ar fi buni. Nu trebuie sa-i pretind celui de langa mine sa se comporte la fel, ci doar sa sper ca va lau exemplu. Vrobeam mai devreme de exemple.... Ce vrei mai mult decat exemplul lui Hristos? Si noi sa fim mai departe exemple! Nu este vina mea daca cel de langa mine se strica din cauza ca eu sunt bun. Deci acum o sa dam vina pe Dumnezeu ca bunatatea Lui strica oamenii?
Fiecare om are si o doza de altruism, si o doza de egoism in el, ( intr-o masura mai mica sau mai mare, in functie de evolutia fiecaruia) dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa tindem spre perfectiune, spre asemanarea cu Dumnezeu...
Reply With Quote