View Single Post
Vechi 27.04.2010, 22:18:18
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Câteva mici precizări de ordin medical:
-anticoncepționalele orale se clasifică în: contraceptive orale combinate (cele mai folosite) care conțin estrogen și progesteron și contraceptive numai cu progesteron
-contraceptivele orale combinate au trei mecanisme de acțiune: unul principal și două secundare
1) inhibă ovulația (mecanism principal)
2) creează o barieră biochimică în calea spermatozoizilor
3) îngreunează nidația (cuibărirea oului în uter), mecanism avortiv

Prin urmare, este posibil ca utilizarea contraceptivelor să ducă la avort timpuriu.

Dintre reacțiile adverse, cele mai serioase sunt:
-cancerul, cu precădere cancerul de col uterin, de sân, hepatic și (probabil) de colon.
-accidentele tromboembolice
-sterilitatea
-creșterea incidenței și gravității infecțiilor genitale.
Ceea ce am scris mai sus am scris din informatiile pe care le-am primit la biochimie si farmacologie. D-na profesor a spus ca, intr-adevar, accidentele tromboembolice au cea mai mare pondere, insa a sustinut ca nu provoaca niciun fel de cancer. Nu am inventat eu nimic. De asemeni, nici tratatul de farmacologie nu precizeaza la paragraful 'reactii adverse' posibilitatea de a provoca un cancer.
Da, provoaca o bariera biochimica, insa asta nu inseamna ca omoara spermatozoizii(insasi afirmatia 'bariera biochimica' spune ce am mentionat si eu mai sus)
Da, corect, ingreuneaza nidatia, datorita efectului pe care o au asupra mucoasei si poate duce la un mecanism avortiv, insa aici problema se punea daca are loc un avort atunci cand se utilizeaza anticonceptionale, adica daca efectul este acela de a distruge embrionul.
Reply With Quote