Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei
Din punct de vedere religios, ai dreptate. Eu unul, personal, consider ca utilizarea oricaror forme de contraceptie tzine de ambii parteneri si nu sunt impotriva utilizarii lor, asa cum nu sunt impotriva inceperii vietii sexuale inainte de casatorie; este pacatul meu, responsabilitatea mea. Dar nici nu sustin ca trebuie folosite. E alegera fiecaruia. Ceea ce am spus aici a fost pt a incerca sa lamuresc anumite aspecte.
|
Potrivit teologiei morale catolice, atât actul sexual consumat în afara căsătoriei, cât și contracepția sunt păcate grave. Ultimele luări de poziție importante în privința contracepției sunt enciclicele Casti Conubii și Humanae Vitae. Biserica este angajată într-o amplă luptă pentru viață.
Sf Fecioară Maria a arătat într-o cunoscută revelație particulară (Fatima) că motivul cel mai frecvent pentru care oamenii sunt damnați este dat de încălcarea poruncii a șasea. În special în zilele noastre, presiunea socială în direcția comiterii păcatelor sexuale este imensă. Nu mi se pare cu nimic mai greu să fii călugăr decât să fii un tânăr licean sau student expus anturajului și tentațiilor de tot felul și să îți păstrezi castitatea. Iar faptul că vârsta căsătoriei a început a fi tot mai aproape de vârsta pensionării agravează problema.