Citat:
În prealabil postat de Marius22
Nu putem defini si trata iubirea in maniera stiintifica. Orice incercare in acest sens este sortita esecului. Cred ca si cel mai mare om de stiinta este oarecum frustat de faptul ca in fata iubirii, manifestata in experientele personale, i se descopera foarte multe intrebari fara raspuns. Iubirea ajunge asadar sa se arate a fi de multe ori peste ratiune, pe care el si-ar fi dorit-o suverana. Insa, asa este iubirea, transcende ratiunea si este intotdeuana invaluita in taina.
Daca viata se reduce doar la un nesfarsit sir de procese bio-chimice atunci tot ce tine de manifestarea iubirii este lipsit de sens.
Daca insa viata este mai mult decat atat, si este, atunci iubirea devine sensul intregii existente.
|
Si eu sunt de acord cu ce spune topcat, este bine sa lamuresti fata de tine de ce iubesti pe cineva anume. Intotdeauna sunt multi factori care contribuie la sentimentul acesta. De multe ori numim iubire( in mod gresit) o simpla atractie fizica, pentru ca mai apoi, dupa ce trece aceasta atractie sa ne trezim ca nu avem nimic de impartit cu persoana pe care credeam ca o iubim... si asa se ajunge la divort.