View Single Post
Vechi 28.04.2010, 15:10:31
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Cititi cartea arhimandritului Serafim Alexiev, "Cea mai scurta cale catre rai: nu judeca si nu vei fi judecat!" si va veti folosi de ea! Si mie mi-a recomandat-o un bun prieten.
Citez cateva fragmente din aceasta carte:

"Imbracati in mantia iubitorilor de dreptate, aproape fiecare dintre noi ne-am insusit dreptul acesta dusmanos de a ponegri pe altii si de a gasi tuturor defecte. Si astfel ne-am creat in suflet o mare greutate si o paguba de neinlaturat, incat nici nu ne trece prin minte. Osandind pe aproapele, ne inselam, mangaindu-ne cu gandul ca implinim vreo oarecare datorie, prin care ne mantuim pe noi insine si ajutam celorlalti. In realitate, prin pacatul osandirii, noi gresim atat fata de noi insine, cat si de altii, pe care ii taram in pacat.
Sfantul Ioan Scararul spune: 'Precum focul este opus cu totul apei, astfel si cei ce doresc sa duca o viata linistita (adica cei ce vor sa se mantuiasca) nu trebuie sa osandeasca. Cum se va mantui omul care in fiecare zi osandeste pe fratii sai, pentru care Hristos a fost rastignit pe Cruce?'"