View Single Post
Vechi 28.04.2010, 16:04:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de clementia Vezi mesajul
Si tu ai dreptate. Si chiar de asta mi-e team : sa nu cred intr-o superstitie!
Adevarul este ca in Ghidul de spovedanie printre cele peste 300 de pacate nu se aminteste si de acesta. Sau se incadreaza la a face rau cuiva voit?
Nu stiu, mie mi se pare o fapta de cruzieme, adica cred ca mizeria se poate tolera dar daca e mai importanta decat fiintele respective..era tot una daca le stricai de la inceput cuibul, poate ca una era si acum in viata, daca nu cumva o fi fost pui si oricum n-ar fi putut zbura..

Delicatetea sufleteasca e un atribut al sfinteniei, avem marturii despre sfinti care traiau impreuna cu animalele, fie ele chiar si insecte si se straduiau sa nu faca rau la nici una.

Nu cred ca spovedania ar trebui sa se faca dupa "lista de pacate" care in nici un caz nu se rezuma la 300, ci dupa ceea ce constiinta noastra spune, constiinta cu care ar trebui sa comunicam si sa ne asiguram ca este vie..

Pana la urma, daca constiinta ta nu zice nimic pentru faptul ca nu le-ai lasat sa-si faca cuib acolo, intreaba duhovnicul..
Cred ca se pot spovedi si pacatele pentru care nu simtim neaparat parere de rau daca totusi constientizam sau macar ni se spune ca a fost o greseala..
Reply With Quote