Citat:
În prealabil postat de alexya89
sunt o persoana zgarcioasa mereu ma cert de la lucruri minore...iar cand dau un lucru nu.l dau din toata inima desi pana la urma tot il dau dar ma codesc pt el la inceput...vreau sa ma schimb sa fiu buna si milostiva k Domnul...mi.e asa greu am incerkt sa dau mai mult de pomana dar tot nu se vede cu cei apropiati sunt zgarcita la bani chiar si cu mine!!nu stiu cum sa fac sper k bunul Dumnezeu sa se milostiveasca si sa ma vindece de aceasta patima...astept kteva sugestii dak puteti va multumesc
|
Ai primit sfaturi foarte bune si frumoase aici. Am suferit si eu de aceasta patima a zgarceniei, pe care o aveam de cand eram mic. Parintii mei chiar radeau pe seama mea, imi dadeau tot felul de lucruri si apoi mi le cereau inapoi; iar eu nu prea vroiam sa le dau inapoi si radeau...)) Am hotarat ca trebuie s-o inving, am cerut ajutorul lui Dumnezeu si apoi am inceput sa daruiesc. La inceput de tot mi-a fost greu (in primele 3-4 dati), apoi a inceput sa-mi placa iar apoi ma simteam chiar foarte bine cand daruiam. Vorba inteleapta a lui Solomon ,,Omul milostiv își face bine sufletului său, dar omul fără milă își turbură însăș carnea lui. " s-a dovedit perfect adevarata. A devenit acum o deprindere buna, prin exercitiu, care imi face bine sufleteste. Nu mi s-a intamplat nimic rau dupa ce am daruit, cum s-a intamplat unora de pe forum care cred ca au fost incercati de Cel Rau, caruia nu-i convine acest lucru si face tot posibilul sa-i determine sa renunte. Ba din contra, as putea spune, cu cat dadeam mai mult, cu atat primeam mai mult (si materiale si spirituale)
Oricum ce dam tot din ce ne da Dumnezeu e, asta e clar ca lumina zilei.
In concluzie as zice ca zgarcenia se vindeca prin darnicie neincetata asa cum lenea se tamaduieste prin munca