View Single Post
Vechi 28.04.2010, 18:56:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Nu ma uit la telenovele. Am citit carti si am vazut emisiuni cazuri reale.
Daca te intereseaza cauta pe interent in forumuri, in carti etc.
Aha, deci eu ar trebui ca si in cazul lui andreicozia care face afirmatii aiurea fara suport stiintific sa ma interesez, sa caut si sa va justific punctele de vedere.

Ce sa zic, tare le mai stiti voi.
Nu v-ati intrebat vreodata pentru ce admiteti atatea pareri subiectiva ca adevaruri absolute?
Si mai aveti tupeul sa spuneti ca altii sunt cei ignoranti.

Citat:
Legat de testele de diagnostic prenatal.
Ele se recomanda de la o anumita varsta si la cupluri cu boli genetice.
Nu stiu cum o fi in tara. In alte tari asa este.
Si sunt diverse teste si descopera mai multe boli genetice si cromozomiale.
Unele duc la handicapuri grave, altele la moarte rapida (talasemie, fibromatoza pulmonara chistica sau cum se cheama exact, etc.).

Pe urma decide fiecare ce face, daca poate aduce pe lume un copil care va trai un chin, sau va muri oricum.
Pai poate la asta ar fi trebuit sa se gandeasca inainte de a-l concepe, nu?
Repet, daca e vorba de un cuplu ortodox.

Pentru cei care nu au nici o credinta sau una oarecare, morala nu e obligatorie si nici nu constrange.

Citat:
Asta este o mare responsabilitate pentru parinti: de a decide asupra vietii copilului, asupra fericirii lui, a chinului de o viata etc.
Daca e vorba de a face o alegere inainte de a-l concepe e ok.

Dar daca e sa o faci dupa ce l-ai conceput, nu e cu nimic diferita, repet, dpdv ortodox cu a o face si dupa ce l-ai nascut.

Morala ortodoxa nu face diferente intre motivele avortului si nu e cu nimic diferit de pruncucidere, cu circumstante agravante mai ales cand vorbim de statistica medicala si nu certitudini absolute.

Last edited by AlinB; 28.04.2010 at 18:58:16.
Reply With Quote