@Alin
1. Ai ocolit raspunsurile. Nu ai raspuns ce ai face tu in situatia in care n-ai putea avea copii cu sotia ta si v-ati dori, sau macar ea si-ar dori fierbinte.
Ce ati fi in stare sa faceti?
2. Nu sunte de acord cu eutanasia, desi ar exista si motive serioase pro. Eugenia o accept in scopul de a elimina/evita niste boli si chinuri ale viitorului copil. Nu stiu dece ar trebui sa se nasca astfel de oameni pe lume, sa sufere si ei si familiile lor, sa nu poata avea o viata, sa moara de mici, si in chinuri groaznice.
Trebuie sa fii sadist la culme sa accepti asa ceva.
3. Tot mai multe boli, mai nou si cancerul s-a dovedit ca sunt de natura genetica.
4. Da, as prelua un embrion de la alta familie si nu mi-as face asa probleme de gene, pentru ca acei care fac IVF si le raman embrioni si ii doneaza sunt oameni de alta calitate decat cei care fac copii cu nemiluita in stare drogata, sau cu alcool, sau prin santuri pe strazi, sau dupa prostitutie. Cam astia sunt copii care ajung la infiat.
5. Indiferent de ce da Dumnezeu copii cu nemiluita la unii oameni, indiferent daca merita sau nu (atat prin prisma oamenilor cat si a lui Dumnezeu), poftim, si altora nici unul?
6. Exista si barbati care sufera ca nu pot avea copii, mai ales daca este din vina (boala lor). Eu ma refeream ca ei nu trebuie sa indure operatii, hormoni, etc. lor nu li se face nimic absolut. Ei nu pot fi tratati, nu sunt gauriti si injectati. Doar dau celule in borcan.
7. Ca sa incheiem o discutie si sa fii linistit:
- noi nu am avut bani de IVF si nici altceva (am facut analize, ceva tratamente incipiente ce le-a platit casa de sanatate atunci, acum nu se mai plateste nimic),
- cred ca esti turc de nu pricepi - copii nu se dau precum cateii sau pisicile. Si alora li se fac niste acte. Exista niste legi, se fac niste acte, este o procedura intreaga.
Nici daca s-ar gasi o tanara sa vrea sa-mi dea copilul ei, nu am voie sa adopt din Romania. Numai rudele au voie.
8. Da, taxe exista, in functie de ce adoptie faci. Se ajunge si la zeci de mii de Euro. Si sa stii ca sunt putin copii adoptabili, fata de numarul de cupluri care vor sa adopte. Se asteapta ani de zile si este o lupta si un chin.
9. Vezi ca exista un site pentru adoptii in Romania. Citeste ce scrie acolo: ce formalitati. Si nu ai voie sa alegi tu copilul. Poate ca cei din tara, care se pot duce la orfelinat sau la spital sa-i vada. Dar nici acolo nu cred.
Intelege va se cauta parinti pentru copii si nu invers.
10. Cazul meu, ca tot imi dai sfaturi grozave:
- m-am rugat ani de zile, am facut analize, ceva tratament (cat ne-am permis)
- am vorbit cu preoti si ne-au dat unda verde
- iar m-am rugat
- am sperat intr-una
- anii au trecut, eu biologic (varsta) nu mai pot avea copii si tot mai sper pe undeva in durerea mea. Sunt 10 ani de cand facem toate astea.
- ne-am informat si asupra adoptiei. Nici asta nu putem face.
- nici sa botezam
Bani nu avem, copii n-avem...
Da, doar daca ar face Dumnezeu o minune ca la Sf. Ana am putea avea copii. Dar eu nu sunt Sf.Ana, nici Elisabeta si nici sotul meu nu este Zaharia si nici Ioachim.
La un moment dat am incetat sa ma rog, gandind ca asa vrea El. De ce, n-am inteles.
11. Concret si eu as vrea sa stiu ce anume vrea Dumnezeu sa fac in loc de copii si pentru ce pacate platesc.
12. Deci tu i-ai refuza sotiei (si poate si tie) orice posibilitate de a avea copii cu ajutorul medicului. Ai sta asa cu mainile in san, fara copii si te-ai uita cum sufera, in cazul in care tie nu-ti pasa si nu-ti doresti copii?
Si daca ti-ai dori si tu copii? Si vezi la altii ca fac prin IVF si sunt fericiti...
E bine ca esti tare.
Noi nu suntem asa.
13. [b]Un embrion nu inseamna viata decat daca are conditiile care s-o produca, s-o sustina: uter, organism sanatos, hormoni, etc. Un embrion intr-un vas nu inseamna viata (inca)[b] Aici se cearta medicii cu teologii. Aici este conflictul.
A face IVF si a face analize pe celule, nu inseamna a distruge vieti, ci dimpotriva, a crea si a salva vieti. Se fac cercetari pe animale vii, pe pacienti vii si nu mai zice nimeni ca este distrusa viata.
Si nu totul are a face cu industria farmaceutica. Sunt salvate vieti si create vieti, prin diverse metode.
Da, stiinta este in mare parte in slujba omenirii. Cel putin cercetarile medicale. Restul nu sunt asa convinsa.
Inainte se murea de TBC, varsat, lepra si alte boli. Acum nu se mai moare, au fost eradicate. Se vindeca si multe forme de cancer si chiar cu HIV se poate trai.