View Single Post
Vechi 28.04.2010, 20:47:35
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Noesisaa - iar o luam de la capat?
Postul normal pentru Sf. Impartasanie este asa:
luni, miercuri, vineri, sambata, duminica (pentru post trupesc). Si daca este liturghie si in alta zi, s-a dus saptamana.
Alimentar: cam tot asa, adica toata saptamana.

Si la partea cu respectul nu cred ca m-ai inteles pentru ca nici eu nu pot explica. Este ceva ce simt eu.
Si daca se spune ca fiecare gand si vorba este un pacat...trebuie chiar sa fii cu cugetul impacat...
Se poate sa traiesti crestineste mereu, dar sa mai ai probleme sufletesti, sau sa faci vreun pacat. De multe ori nu-ti trece nici cu spovedania, trebuie sa lucrezi cu tine insuti si sa te linistesti.
Trebuie sa ai stare sufleteasca anume cand te duci la impartasanie. Eu asa simt, nu stiu daca ma intelegeti.
Ai punctat bine Sofia ! Nicolae Cabasila zice : " Cel mai mare dar pe care il primeste crestinul de la Dumnezeu sunt Sfintele Taine . Tocmai de aceea se cuvine ca crestinul sa aiba o buna pregatire mai inainte de a le primi , deoarece el devine madular a lui Iisus Hristos cand a primit Sfintele Taine ".