Exod 20:4 Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant sau in apele mai de jos
decat pamantul.
5 Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc
nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc,
Levitic 26:1 Sa nu va faceti idoli, sa nu va ridicati nici chip cioplit, nici stalp de aducere aminte; sa nu puneti in tara
voastra nici o piatra impodobita cu chipuri, ca sa va inchinati inaintea ei; caci Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.
Psalmi 115:4 Idolii lor sunt argint si aur, facuti de maini omenesti.
5 Au gura, dar nu vorbesc, au ochi, dar nu vad,
6 au urechi, dar n-aud, au nas, dar nu miroase,
7 au mani, dar nu pipaie, picioare, dar nu merg; nu scot nici un sunet din gatlejul lor.
8 Ca ei sunt cei ce-i fac; toti cei ce se incred in ei.
Isaia 44:10 Cine este acela care sa fi facut un dumnezeu sau sa fi turnat un idol si sa nu fi tras nici un folos din
el?
Isaia 44:13 Lemnarul intinde sfoara, face o trasatura cu creionul, fatuieste lemnul cu o randea, si-i inseamna marimea cu
compasul; face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca sa locuiasca intr-o casa.
14 isi taie cedri, goruni si stejari pe care si-i alege dintre copacii din padure. Sadeste brazi si ploaia ii face sa creasca.
15 Copacii acestia slujesc omului pentru ars, el ii ia si se incalzeste cu ei. ii pune pe foc, ca sa coaca paine si tot din ei face si un
dumnezeu caruia i se inchina, isi face din ei un idol si ingenunche inaintea lui!
16 O parte din lemnul acesta o arde in foc, cu o parte fierbe carne, pregateste o friptura si se satura; se si incalzeste si zice: „Ha! ha!”
m-am incalzit, simt focul!”
17 Cu ce mai ramane insa, face un dumnezeu, idolul lui. ingenunche inaintea lui, i se inchina, il cheama si striga:
„Mantuieste-ma, caci tu esti dumnezeul meu!”
18 Ei nu pricep si nu inteleg, caci li s-au lipit ochii, ca sa nu vada si inima, ca sa nu inteleaga.
19 Nici unul nu intra in sine insusi si n-are nici minte, nici pricepere sa-si zica: „Am ars o parte din el in foc, am copt paine pe carbuni,
am fript carne si am mancat-o: si sa fac din cealalta parte o scarba? Sa ma inchin inaintea unei bucati din lemn?”
Ezechiel 7:20 Se faleau cu podoaba lor mareata si cu ea au facut icoanele uraciunilor lor, ale idolilor lor. De aceea le-o voi
preface in scarba pentru ei.
Fapte 17:29 Astfel, deci, fiindca suntem de neam din Dumnezeu, nu trebuie sa credem ca Dumnezeirea este asemenea aurului sau
argintului sau pietrei cioplite cu mestesugirea si iscusinta omului.
2 Corinteni 6:16 Cum se impaca Templul lui Dumnezeu cu idolii? Caci noi suntem Templul Dumnezeului celui viu, cum a zis
Dumnezeu: „Eu voi locui si voi umbla in mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor si ei vor fi poporul Meu.”
2 Corinteni 5:7 pentru ca umblam prin credinta, nu prin vedere.
Apocalipsa 21:8 Dar cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli si toti mincinosii,
partea lor este in iazul, care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua.”
|