View Single Post
Vechi 28.04.2010, 22:08:48
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Si totusi eu cred si in justitie, si in judecata necesara, inteleapta, si sanatoasa. Nu sunt de acord sub nicio forma cu pedeapsa cu moartea, insa unele persoane cred ca decad atat de mult, incat nu mai pot face parte din societate, fara sa o loveasca...si trist e si pentru ei sa fie lasati in starea aceea, fara ca nimeni sa ii forteze cat de cat, sa isi reevalueze starea sufleteasca.

Poate ca judecata nu trebuie facuta cu manie, ura, razbunare, mandrie...dar eu cred ca ea este necesara indubitabil.

Nu cred ca se poate merge intr-o singura directie, iar daca vorbim despre noi insine ca fiind subiectivi, sau incapabili sa judecam ceva cu inteleciune, cunoscandu-ne limitele...e una, dar nicidecum nu ar fi de dorit sa fim cu totii asa...pentru ca ceva ar fi in neregula.
Sunt de acord cu tine in privinta asta. Mediul social din ziua de astazi, din pacate, a decazut atat de mult, incat gata am terminat cu probleme clasice si dam in doua pacate foarte grave: decadenta si degenerarea.

Eu sunt de parere ca 'lumea' (daca se mai poat numi asa) care se afla in starea asta de decadenta totala este inamicul numarul unu a societatii. Deoarece, facand parte din acelasi mediu ca si noi si raspandind mizeria lor pretutindeni, ne vom trezi cu o societate precum o groapa de gunoi. Si lucrurile par a regresa din ce in ce mai mult.

Cum a ajuns Romania din tara glorioasa ce era odata in halul asta?

Nu trebuie sa judecam individual, cu mandrie. Insa noi crestinii ar trebui sa fim uniti si sa alcatuim o voce care sa trezeasca societatea asta mai ceva ca Sodoma si Gomora. Deci sa nu stam muti! Sa le facem cunoscute greselile lor (care sunt multe la numar), pentru ca in acest fel, sa mai amanam inevitabilul moment al caderii, si sa salvam cat mai multe suflete posibile.

Ar trebui ca pe cela ce doarme sa-l trezim la realitate, nu sa-l lasam sa se tarasca in mizeria lui sufleteasca si noi gandindu-ne hai lasa-l asa ca nu vreau sa judec...

Demoncratia a adus transparenta totala a individului. De foarte multe ori in ziua de astazi ajunge doar sa te uiti la un om, sa-l observi pe el si comportamentul sau, atitudinile sale cu cei din jur ca sa iti dai seama ce inima are.

Valul acesta de regresiune spre imoralitate este un inamic foarte mare al crestinismului. Este mai rau decat erezia, paganatatea sau ateismul. Pur si simplu omul a uitat semnificatia cuvantului 'moralitate'. Sa nu mai vorbim de lucruri precum onoare care nu mai exista in ziua de astazi, sau de virtutii, care la nivel social sunt aproape inexistente.

Noi crestinii ar trebui sa sarim si sa schimbam ceva... nu doar sa discutam si iarasi sa discutam ... si mai discutam... sa mai vorbim ...

"Nu ni-i fapta cat ni-i zisa". Depinde de noi sa schimbam aceste cuvinte.

Doamne ajuta!
Reply With Quote