View Single Post
Vechi 28.04.2010, 22:29:53
catalin_ catalin_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Gabriela, atunci cand ne punem nadejdea in oameni si in ceea ce pot ei oferi se intampla ca insusi Dumnezeu sa se supere si sa ingaduie sa fim dezamagiiti de ei pntru a ne dezlipi atentia de pe oameni si a ne-o atinti asupra Lui.
S-a intamplat ca la tine sa fie vorba de baptisti; altii au fost dezamagiti de ortodocsi sau penticostali [cum e si cazul meu]. Dar am inteles ca daca Dumnezeu ingaduie sa-mi faca o rana nu e de buna ce sunt ci ca sa ma pocaiesc. Si de ce as da vina pe oamenii care au absolut aceleasi slabiciuni ca si mine, cand pot sa gasesc pocainta adevarata si odata cu ea dulceata iertarii?

Si sa ma fereasca Dumnezeu ca din pricina ranilor facute de oameni sa ma razvratesc impotriva Lui negand tot ce mi-a dat El bun pana atunci. Ceea ce El mi-a dat pastrez in sufletul meu ca pe niste comori de mare pret si ma lupt sa scot din inima ceea ce L-a suparat . Atunci ii voi vedea pe toti oamenii frumosi, indiferent de religie si nu-mi voi mai aminti ca odata mi-au facut rau, caci i-am iertat. Iar pe cei ce incearca inca sa ma raneasca ii voi privi cu ingaduinta, stiind ca si eu , la randul meu, am ranit pe altii. Asta se cheama sa fii impacat cu Dumnezeu si cu tine insuti.
Parintele Ilie Cleopa despre adventisti, baptisti, iehovisti si alti sectanti
Mi-au pus întrebări despre unitatea Bisericilor, că ei vor să unească Bisericile si să facă, precum a zis Mântuitorul, o turmă si un păstor. “Domnule director, i-am zis, biserica dumneavoastră, protestantismul, este suspendat în aer. N-are temelie! -Dar de ce, părinte? - Unde vi-i Sfînta Traditie? Unde-s Sfintele Canoane? Unde-i practica Bisericii de 2000 de ani? Ati desfiintat totul si acum vreti să vă apropiati de noi? Este imposibil! Noi de-abia avem puncte comune cu catolicii, darămite cu protestantii. Ei sunt la foarte mare distantă de noi, au numai două Taine, si acelea nu ca taine, ci numai ca simboluri: Botezul si Cina Domnului. La Cina Domnului fac o masa comemorativă cu pîine si cu vin în cinstea lui Hristos, dar nu mai cred că se preface pîinea si vinul în Trupul si Sîngele Domnului. N-am cînd să spun discutia de acolo că-i mult de spus.”
“-Cum vedeti unirea Bisericilor?”, Părintele răspunde: “-Fratilor, unirea Bisericii nu este lucru omenesc ci dumnezeiesc. Nu-i în puterea noastră. Iată cum văd eu: să punem post si rugăciune către Dumnezeu si cînd va veni Duhul Sfînt să ne găsească ca Sfintii Apostoli. Asta e lucrarea Duhului Sfînt. Iar dacă va veni Duhul Sfînt cînd îl cerem cu post si rugăciune, cînd va veni la toate mintile arhiereilor catolici si ortodocsi, va fi aceeasi gîndire: Hai să ne unim că n-au fost la început două Biserici ci una singură. Deci asta să cerem de la Dumnezeu, că El poate face unitate de vederi în toate privintele… Iar dacă este vorba să se creadă, să se facă unitate de credintă, atunci numai Domnul stie… Noi, nu.”
“Ati văzut la primi voievozi crestini ai românilor, de cînd sunt cele trei tări române, Moldova, Muntenia si Ardealul, toti au fost ortodocsi… Stefan cel Mare nu a fost baptist! Mircea cel Bătrîn nu a fost evanghelist sau adventist! Alexandru cel Bun nu a fost martorul lui Iehova; nebunii ăstia au venit acum. Nici o sectă nu exista în tara noastră pe atunci. Acestia vin din străinătate, plătiti de masoni, să ne strice dreapta credintă si originea noastră de popor ortodox (…). Să tineti credinta care ati supt-o de la piepturile maicilor voastre! Să tineti credinta pe care o avem de două mii de ani! Nu vă luati după slugile satanei care vin din Apus cu milioane de dolari. Ei cumpără pe prosti si pe nelămuriti în credintă, să rupă unitatea în sufletul poporului român si vor să facă cele mai mari erezii si nebunii în tara aceasta. Păziti-vă de acestia! Au case de rugăciuni dar acolo e casa satanei. (Ortodoxia si internationalismul religios, ed. Scara, 1999)

Toti cei care s-au convertit la aceste mari rataciri provenite mai ales din America [SUA} singuri s-au auto-anatemizat conform Sfintelor Canoane ale Bisericii lui Hristos, Sfinte Canoane in Care ei nici nu mai cred, sub motivul ca sunt prea vechi si ruginite si nu sunt adaptate modernismului diavolesc actual!