View Single Post
Vechi 29.04.2010, 00:14:14
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
http://www.cartiortodoxe.ro/cartea-c...raditiei-.html

Este o carte care nu ar trebui sa lipseasca din bibliotecile voastre. E si ieftina - numai 25 de lei.

La indemnul duhovnicului, am citit o buna parte din ea, pana la partea scrisa de Sfantul Nicodim Aghioritul. Si va marturisesc ca m-a convins sa merg des la impartasit, adica saptamanal - ceea ce va recomand cu caldura.

Cand m-am intalnit prima oara cu duhovnicul meu, l-am intrebat daca e pentru impartasirea deasa sau rara. Mi-a raspus ca Impartasania nu trebuie sa fie deasa, ci DE FIECARE DATA. Atunci eram sceptic, dar acum va spun ca trebuie sa facem asa cum scrie in canoanele Bisericii Ortodoxe, cum ne invata si Sf. Ioan Gura-de-Aur, si Sf. Vasile cel Mare, si Sf. Nicodim Aghioritul si multi alti Sfinti: sa ne cuminecam cat mai des posibil!

Pentru cei care sunt sceptici in privinta asta, voi incerca pe viitor sa scot cele mai importante argumente din cartea de mai sus si sa le transcriu aici.

Stiu ca un prim contraargument este ca nu ne putem spovedi saptamanal. Este adevarat, nici eu nu pot, mai ales ca duhovnicul meu este preot-calugar si exarh pe deasupra, fiind foarte ocupat si cautat tot timpul. Insa el insusi mi-a recomandat sa ma impartasesc chiar si fara spovedanie saptamanala, ceea ce intentinez sa fac. Bineinteles ca Taina Spovedaniei nu trebuie neglijata, dar depinde de situatia fiecaruia, de constiinta lui si de dezlegarea pe care o da preotul la care ne marturisim.
Foarte de acord cu tine.
Ar mai fi de adaugat si scrierile parintelui Alexandru Schmemann.
Dar am mai scris asta si alte dati ..