View Single Post
Vechi 29.04.2010, 12:03:30
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Nu avem dreptul de a judeca pe altii deoarece nimeni nu ni l-a conferit. Stim din Sfanta Scriptura ca Tatal, toata judecatata a dat-o Fiului. Indiferent de cate lucruri vom spune despre semeni, bune sau rele, Mantuitorul are ultimul cuvant. Atunci, de ce sa mai emitem judecati? Exista toate sansele ca judecata noastra sa fie in contradictie cu cea divina. De aceea, atunci cand judecam ne aflam intr-o situatie nu numai nefireasca, ci chiar penibila.

Judecata semenului este manifestarea vadita a fariseismului de care dam dovada. De obicei, nu ne punem in pielea altei persoane atunci cand se afla in necazuri sau suferinta. Pe acestea nu vrem sa le vedem prin ochii ei. Ne place insa sa vorbim din dreptul ei, spunand:

Eu nu as fi reactionat niciodata astfel!
Vai, cate pacate are!
Nu are cum sa se mantuiasca!

Ei, chiar asta imi vine greu sa cred ca ar putea-o spune un crestin sanatos la cap!

Eu de exemplu chiar nu ajung la judecati legate de mantuirea cuiva, insa pot cu siguranta sa spun...ce uraaat, asa ceva nu se face, e inadmisibil, incredibil...si pot spune asta referindu-ma chiar la momentul respectiv, analizandu-l prin prisma a ceea ce stiu ca e rau sau bine, si referindu-ma la faptul ca nimeni nu ar trebui sa faca asa ceva.

Si totusi daca nu ar trebui sa existe judecatorii, care sa judece niste fapte...fara alte alambicari legate de mantuire, sau punandu-se in locul inculpatilor...si alte diverse interpretari de genul, e bine ca exista...sau e o anomalie a societatii, ceva ce ar trebui desfiintat?

Cum ar evolua societatea fara JUDECATORI, LEGE, si ce s-ar intampla cu toti cei care violeaza, omoara in serie, fura, si ce sentimente aveti cand auziti de asemenea cazuri? Aproape ca imi este imposibil sa cred ca ar trebui sa ramanem ca niste stane de piatra, impasibile, fara emotii, sentimente, pentru ca astfel nu am mai putea reactiona nici la frumos...

Eu cred ca nu toti suntem facuti sa judecam sanatos, si cu intelepciune...dar Dumnezeu i-a lasat clar pe unii sa poata face acest lucru. Nu e vorba de judecarea posibilitatii de a se mantui a cuiva, sau de a face comparatii...ci de a analiza un fapt, daca e rau sau bun...simplu, si chiar in acelasi timp cu sincera compasiune, facand o rugaciune pentru cel confuz, apasat...
Reply With Quote