View Single Post
Vechi 29.04.2010, 12:54:24
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Masura, domnule Iorga, masura!

Citat:
În prealabil postat de sorin.ovidiu Vezi mesajul
Iertati-ma, dar pe care-l/o mai prind ca se ia de Parintele nostru, ii sparg mecla. Nu ma intereseaza distinsa voastra indignare, ca nu ar fi crestin sau faze de acest gen. La urma urmei, bataia este rupta din rai. Grija la cele ce cuvantati si Doamne ajuta!
Sa nu uitam ca in Ziua Judecatii vom da socoteala pentru fiecare cuvant in desert pe care-l spunem si ca in viata noastra cu greu de vom putea acoperi macar unul din miile de mii pe care le pronuntam, adesea fara minima socoteala! (Asa cum si eu voi da socoteala pentru cele ce tocmai am scris, nu va faceti voi probleme pentru mine.)
Iertare si Doamne ajuta!
Doamne-ajuta!

Spunea Sf. Arsenie, referindu-se la cei rataciti de sectari, ca unii de duc in iad cu Biblia in mana. Ma tem ca si unii dintre noi riscam sa apucam aceeasi cale, cu modelul Sf Arsenie inaintea ochilor daca pierdem din vedere esentialul, adica modelul Hristic. Cum Dumnezeu Cuvantul ne-a lasat foarte clar explicat ce avem de facut pentru a ne mantui si, cum acest Indreptar nu prevede ca sa "spargem mecle", din pacate, frate draga, un astfel de discurs, si Doamne fereste, un asemenea "dialog" fizic, nu numai ca aduce doar prejudicii "marturisitorului", dar da apa la moara si celor care acuza ortodoxia. Probabil ca o prezenta ceva mai temperata si altfel argumentata ar aduce mai mult folos.

Cu tot dragul si cu nadejdea ca nu te vei supara,
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."