View Single Post
Vechi 29.04.2010, 13:35:50
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Andrusca, ce sanatosi am fi daca ne-am opri doar la judecata noastra. Dar de, de multe ori, din preocupare fata de altii uitam de noi. Si plecam din aceasta lume fara a lepada pacatul din noi.

Omenirea va fi mai curata nu daca vom avea mai multi judecatori si avocati, ci daca va face ceea ce a facut vamesul - si-a vazut pacatele, si le-a plans si s-a intors mai indreptat la casa sa.
Nu am spus ca lumea va fi mai curata, sau mai altfel...si nici nu am emis ipoteze legate de faptul ca judecatorii ar trebui sa fie mai multi, sau mai putini.

Am spus doar ca judecatorii sunt o realitate, si fara ei nu se poate...iar celelalte ipoteze, ca ar trebui sa facem precum vamesul...nu sunt o realitate, ci doar niste ipoteze...

Bine ar fi sa facem asa, si cu totii stim ce ar trebui noi sa facem , in dreptul nostru...insa la fel de necesar e si ca unii sa se ocupe de societate, si nu numai de gradina lui...deci ceva mai important, cu mai multa responsabilitate.

Cred ca e ceva foarte limitat sa tot generalizam, si sa nu vedem mai departe de curtea noastra...absolut in toate domeniile, sau judecata sa o vedem doar intr-un singur sens=negativ, cand ea se stie foarte bine ca e si sanatoasa, si inteleapta.

Una e sa vorbim despre noi, despre ceea ce suntem...despre ceea ce cunoastem despre noi...si alta sa ne aruncam spre generalizari deplasate, fara a lua in considerare toate sensurile, toate realitatile...si a respecta capacitatea unora de a face ceva mai mult decat pentru ei insisi...ci si pentru altii, si chiar pentru noi...cei care vorbim vorbe aici.

Eu sunt sigura ca si acum, in timp ce unii isi dau cu parerea....exista altii care fac ceva practic, de anvergura, si pentru intreaga societate...si cu ajutorul lui Dumnezeu, si nu al celor care stau in fata pc-ului!
Reply With Quote