View Single Post
Vechi 29.04.2010, 17:16:13
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
rogute frumos, da-mi cateva informatii despre ce se poate vizita in maramures.
am mai postat o rugaminte si pe alt topic, dar nimic...
ce manastiri sunt si poate vreo doua cuv despre ele.
multamesc frumos
Doamne-ajuta!

Foarte pe scurt:

Manastirea Barsana (prima atestare documentara 1390). Constructie de lemn, ansamblul monahal, o adevarata gradina, include una dintre cele mai inalte constructii de lemn din Europa.

Manastirea Rohia. Icoane pe sticla si lemn. Ridicata intre 1923 - 1925. Strans legata de imaginea parintelui N. Steinhardt.

Manastirea Dragomiresti. Ridicata pe locul unui asezamant monahal din secolul XVII. Adaposteste o icoana a Maicii Domnului, facatoare de minuni.

Catedrala din Baia Mare. Lucrarile de construire au inceput in 1905 si s-au finalizat in 1911. Constructie deosebita, pastrand elemente de arhitectura maramureseana.

Manastirea Breaza. Finalizata in 1954. Arsa in 1960. Refacuta.

Catedrala din Sighetul Marmatiei. Alta constructie zidita, arhitectura tipic maramureseana.

Manastirea Moisei. Constructie de lemn. Asezamant monahal cu inceput de viata de obste atestat la finele secolului XVII. Colectie de icoane vechi.

Eu am in vedere ca in acelasi periplu sa poata fi vazute si cateva din frumoasele manastri bistritene sau clujene: Dobric, Piatra Fantanele, Sf. Apostoli Petru si Pavel (com Rebra). Programul este in lucru.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote