View Single Post
  #6  
Vechi 29.04.2010, 20:56:12
catalin_ catalin_ is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 25.05.2009
Mesaje: 131
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Absolut toti oamenii de pe pamint pot fi MARTIRI. Cei care impart piinea si vinul cu aproapele lor, invata pe altii de bine, fac acte de caritate si milostenie imita anumite aspecte esentiale pe care Iisus le-a savirsit cu cei din jurul Lui vor sta in rindul martirilor lui Dumnezeu.

Ei vor fi PUR SI SIMPLU Martiri. Este adevarat ca nu vor fi martiri Crestini, insa pentru sacrificiul adus lui Dumnezeu prin imitarea lui Hristos si a facatorilor de bine si pace in lume vor primi cununa martiriului indiferent ce spun anumite glasuri din biserica.

Pentru Dumnezeu, cel mai ESENTIAL act in existenta oamenilor buni reprezinta sacrificiul lor pentru altii pentru IMBUNATATIREA si TREZIREA LOR! Iar daca se intimpla sa moara ucisi de fanatici, de alte religii sau de contrabandisti( vezi sora aceea catolica impuscata in cap intr-un sat din Brazilia) ei cu siguranta ca se vor altura cetei mucenicilor lui Dumnezeu al TUTUROR.

Chiar Hristos cind identifica oamenii cu suflet bun si inima curata, nu o facea cum o fac multi pe aici(stim noi cine, dar nu vreau sa-mi pun comunistii in cap) cu lista de prioritati unde bifezi daca respectivul indeplineste cerintele religiei tale:
Ai duhovnic?
ai aia, ai aialalta?
Hristos nu-i intreba de apartenenta la vre-o biserica( aici este mesajul central in Fericiri) ci se uita DIRECT in inima lor si face apel la umanitatea si puterea fiecaruia de a iubi PUNCT, nimic altceva( nu ierarhie, nu bisericute care se urasc una pe cealalta, nu habotnicie si ochelari de cal) ci largirea orizonturilor IUBIRII.

..dar din pacate noi ne indepartam tot mai mult de mesajul REAL hristic si ne lasam dusi de ura, resentimente, iar unii dintre noi le facem(chiar si fara sa ne dam seama) jocul tuturor fanaticilor si frustratilor.
Este bine totusi ca incepem sa vedem IMAGINEA completa a mesajelor lui Hristos pe masura ce iesim tot mai mult in lume.
da. Pana la urma iti dai seama cate lipsuri aveti si te-ai gandit ca martir poate fi oricine. Pe fondul iubirii poti fi implinit dar nu iubirea prost directionata. Ce iubesti? O himera?
Reply With Quote