Citat:
În prealabil postat de almaris
Nu este boala psihica, nici nu am vrut sa spun asta, e o energie care te domina cum spui tu daca te lasi cuprins de ea. Duhul Sfant nu se ocupa cu showuri din astea.
Pune si tu posedati intre ghilimele, nu mai aruncati cu vorbele, oamenii nu sunt posedati de duhuri cum au unii impresia, e altceva, o rupere de realitate, nu ma pricep, de aceea am zis ca ar fi bun un psiholog sa explice. Dar pana la urma, sa se roage fiecare cum vrea, daca omul e decent in societate, e responsabil, sa fie sanatos.
|
Sfânta Evanghelie după Marcu
Cap. 1
32. Iar când s-a făcut seară și soarele apusese, au adus la El pe toți bolnavii și demonizații.
34. Și a tămăduit pe mulți care pătimeau de felurite boli și demoni mulți a alungat. Iar pe demoni nu-i lăsa să vorbească, pentru că-L știau că El e Hristos.
39. Și venind propovăduia în sinagogile lor, în toată Galileea, alungând pe demoni.
Cap. 3
15. Și să aibă putere să vindece bolile și să alunge demonii.
22. Iar cărturarii, care veneau din Ierusalim, ziceau că are pe Beelzebul și că, cu domnul demonilor, alungă demonii.
Cap. 5
15. Și s-au dus la Iisus și au văzut pe cel demonizat șezând jos, îmbrăcat și întreg la minte, el care avusese legiune de demoni, și s-au înfricoșat.
16. Iar cei ce au văzut le-au povestit cum a fost cu demonizatul și despre porci.
18. Iar intrând El în corabie, cel ce fusese demonizat Îl ruga ca să-l ia cu El.
Cap. 6
13. Și scoteau mulți demoni și ungeau cu untdelemn pe mulți bolnavi și-i vindecau.
Cap. 7
26. Și femeia era păgână, de neam din Fenicia Siriei. Și Îl ruga să alunge demonii din fiica ei.
29. Și Iisus i-a zis: Pentru acest cuvânt, mergi. A ieșit demonul din fiica ta.
30. Iar ea, ducându-se acasă, a găsit pe copilă culcată în pat, iar demonul ieșise.
Cap. 9
29. El le-a zis: Acest neam de demoni cu nimic nu poate ieși, decât numai cu rugăciune și cu post.
38. Și I-a zis Ioan: Învățătorule, am văzut pe cineva scoțând demoni în numele Tău, care nu merge după noi, și l-am oprit, pentru că nu merge după noi.
Cap. 16
9. Și înviind dimineața, în ziua cea dintâi a săptămânii (Duminică) El s-a arătat întâi Mariei Magdalena, din care scosese șapte demoni.
17. Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi,
Sfânta Evanghelie după Matei
Cap. 4
24. Și s-a dus vestea despre El în toată Siria, și aduceau la El pe toți cei ce se aflau în suferințe, fiind cuprinși de multe feluri de boli și de chinuri, pe demonizați, pe lunatici, pe slăbănogi, și El îi vindeca.
Cap. 7
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
Cap. 8
16. Și făcându-se seară, au adus la El mulți demonizați și a scos duhurile cu cuvântul și pe toți cei bolnavi i-a vindecat,
28. Și trecând El dincolo, în ținutul Gadarenilor, L-au întâmpinat doi demonizați, care ieșeau din morminte, foarte cumpliți, încât nimeni nu putea să treacă pe calea aceea.
31. Iar demonii Îl rugau, zicând: Dacă ne scoți afară, trimite-ne în turma de porci.
33. Iar păzitorii au fugit și, ducându-se în cetate, au spus toate cele întâmplate cu demonizații.
Cap. 9
32. Și plecând ei, iată au adus la El un om mut, având demon.
33. Și fiind scos demonul, mutul a grăit. Iar mulțimile se minunau zicând: Niciodată nu s-a arătat așa în Israel.
34. Dar fariseii ziceau: Cu domnul demonilor scoate pe demoni.
Cap. 10
8. Tămăduiți pe cei neputincioși, înviați pe cei morți, curățiți pe cei leproși, pe demoni scoateți-i; în dar ați luat, în dar să dați.