Fani, poate tu nu stii, ca n-ai avut nevoie.
Exista o regula scrisa in medicina fertilitatii, sau cum sa-i spun eu acum, care spune asa:
Daca in decurs de 1 an de zile, la cupluri mai in varsta (peste 30 ani) 2 ani, nu a aparut sarcina, atunci te duci la medic si faci investigatii.
Nu stiu ce numesti tu hipofertilitate.
Totul este sa incerci si sa mergi pe urma la medic sa vezi ce probleme sunt.
In feciorie se pot face niste investigatii, dar cine isi pune problema de copil si fertilitate in feciorie?
Tinerii se duc mai degraba si cat mai devreme sa-si ia anticonceptionale.
Si stii care este culmea ironiei? Unii nici n-ar avea nevoie de ele, de vreme ce oricum sunt infertili.
Ideea este sa ajunga oamenii macar sa-si puna problema conceperii copilului si a posibilitatii de existenta a infertilitatii.
Cum am spus in feciorie nu te gandesti si nu poti sa spui clar, daca nici nu ai incercat sa vezi unde este problema.
Mai este o solutie, care la noi in tara a fost f.buna. Nu stiu acum daca se mai face, dar in Vest nu, si este luata in ras si blamata: controlul medical, inclusiv ginecologic cu cetificat pentru casatorie.
Macar atunci se pot descoperi niste lucruri.
Si mai ales daca este vorba de iubire si respect reciproc, ar trebui gandite si discutate toate aspectele inainte de casatorie cel mai bine.
Tu nu stii, dar sunt cupluri care oricum se sfarama cand se ajunge la acest subiect, pentru ca este f.dureros si delicat.
Exista si stresul tratamentului medical de ani de zile, cu sperante si iar caderi in deznadejde, exista si reprosul. Poti sa fii fericit cand stii ca cel de langa tine sufera? Sa-l constrangi o viata intreaga la renuntare si suferinta? Ca asta este de fapt. Il constrangi mai intai sa faca tratament ani de zile, sau sa renunte pur si simplu la a mai avea copil.
Unii nici nu vor adoptie macar.
Si pana la urma macar la gandul divortului sau a adulterului si tot se ajunge.
Unii (asa ca noi) ajung totusi sa-si inchida suferinta in suflet si sa o poarte asa. Si mai explodeaza cand auzi ca prietenul sau prietena este gravida, are copil. Si traiesc asa toata viata.
Altii nu pot si se despart.
Si mai este un aspect: a veni cu totala lipsa de experienta si cunoastere in domeniu, in casnicie. Sa te trezesti ca nu te potrivesti in pat, ca apar probleme, sa nu mai continui...Este oribil. Habar n-ai ce te asteapta, daca esti cuminte virgin(a) si nu te-ai uitat in vreo carte sau film, vii de la manastire (cum se doreste de fapt). Si de obicei barbatul vine totusi cu o experienta. Inainte vreme chiar erau trimisi barbatii/baietii la o varsta sa fie initiati...

. Dar fetele...ioc.
Trebuie facut si asa o educatie copiilor.
Nu stii cum functioneaza organismul uman, nu stii ce ai de facut, torni copii cu nemiluita (ca pe vremuri cand nu stiau fetele nici de ciclu macar), si te duci in casnicie.
Si ideea este ca inainte de casnicie poti sa mai schimbi ceva, sa mai dai inapoi. Dupa aia este mai greu si mai mare pacatul.