Nu vad nimic rau in a iubi animalele.
Dar unii oameni ajung la cote patologice.
Nu mi-am dorit sa am animale in apartament, dar pana la urma am adunat si eu de pe strada, am dus la veterinar, i-am curatat de purici si boli.
Dar tot nu sunt de acord cu asemenea ocupatie pt ca stiu clar ca inmultirea cainilor din oras este sustinuta de cei care au animale de companie (adica arunca puii in strada).
Cunosc oameni respectabili, iubitori de caini, care si-au imperechiat patrupedul din apartament cu catele de pe strada

. (Ca au considerat ei ca trebuie sa raspunda tuturor nevoilor cainelui din dotare).
Cunosc pensionari care nu ar ingriji nepotii, nuuu, prea mare bataie de cap, dar plimba si spala un catel sau doi.
Iar la mine in oras, iarna vad oameni dormind pe strada in ger (homeless), in timp ce prin fata lor altii plimba caini grasi, incaltati si imbracati in salopete de iarna! (In cartierul meu am vazut spa pt caini, magazin cu haine pt caini etc.) Mi se pare strigator la cer.
Mi se pare ca intreg sistemul de valori a luat-o razna si uneori un om valoareaza mai putin decat un caine (doar pt. ca acel caine este al meu si asta-l face special si unic

).
La fel, nu sunt de acord nici cu atasarea de alte animale: papagali, hamsteri etc.. Mi se pare inuman sa iesi un animal din mediul lui natural (papagalii de ex.

) si sa-i tii in captivitate ca sa-ti satisfaci un moft.
Deci or fi rai aia care vor sa dispara cainii de pe strazi, dar nici "iubitorii" de animale nu fac mult bine.