View Single Post
Vechi 30.04.2010, 18:31:36
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit "Sa ai intelegere fata de neputinta omeneasca"

Citat:
În prealabil postat de sorin.ovidiu Vezi mesajul
Nu ma supar, frate, dimpotriva. Prilej de bucurie imi esti. Dar, uite ca exista un dar, si nu e intotdeauna de la drac(i).

http://www.youtube.com/watch?v=-vf8xGejCL8

"Și a intrat Iisus în templu și a alungat pe toți cei ce vindeau și cumpărau în templu și a răsturnat mesele schimbătorilor de bani și scaunele celor care vindeau porumbei.
Și a zis lor: Scris este: "Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceți peșteră de tâlhari!" (Matei, 21:12-13)

http://www.danionvasile.ro/blog/2009...na-si-pe-bici/

Iarta-ma si, la randul celorlalti, va rog iertati si Doamne ajuta!
Doamne-ajuta!

Multumesc pentru link. Foarte frumoasa spusa parintelui Arsenie: "Cultura e armonie". Si m-am bucurat ca parintele Arsenie Papacioc a vorbit si despre ispitirea de-a dreapta, cand trebuie sa fim atenti sa nu deranjam pe cei din jurul nostru cu credinta noastra. Ca trebuie sa avem grija ca sa pastram masura in tot ce facem.

Acel incident din templu este singurul moment de violenta fizica din partea Mantuitorului. Si este un raspuns la intrebarea "pana unde se poate intoarce si obrazul celalalt?" Pana unde poti ramane in rugaciune pentru cei care pacatuiesc? Pana la terfelirea Bisericii. Ca individ poti intoarce si obrazul celalalt, dar Sfanta Biserica nu are voie sa intoarca si obrazul celalalt. Datoria noastra este sa facem cat mai mult bine si niciodata, nimanui, rau. Cu singura exceptie mentionata mai sus.

Ca o remarca, as vrea sa va spun ca apreciez foarte mult tonul calm si elegant al celor cativa frati de pe forum care nu cred in Dumnezeu. Niciodata nu m-am simtit stanjenit in dialogurile cu ei. Pana la urma este doar un for in care ne intalnim ca sa ne lamurim. Iar Sf Arsenie Boca spunea ceva de genul ca Mustrarea invinge, dar nu convinge. Asa-i?

Daca gresesc va rog pe fratiile voastre sa ma iertati si sa ma corectati. Daca nu, Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."

Last edited by laurschepsis; 30.04.2010 at 19:19:18.