View Single Post
  #668  
Vechi 30.04.2010, 20:14:44
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.748
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Daca esti pasionata de istorie iti dau cateva repere despre vorbirea in limbi, acceptate de ortodocsi (de cei care cunosc istorie):

Pe acest topic, un forumist ortodox reda intamplarea cu vorbirea in limbi a Sfantului Efrem in urma rugaciunilor inaltate impreuna cu Sfantul Vasile cel Mare:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=15
Contacteaza-l pe autorul postarii pentru a-ti da referinte mai exacte.


Tot despre vorbirea in limbi a unui sfant gasim scris in "Acatistul Parintelui Profirie noul facator de minuni".
http://www.dervent.ro/rugaciuni.php?...ST_SF_PORFIRIE

Citez din acest acatist:
"prin harisma vorbirii în limbi ai grăit pe înțelesul celor de alt neam, iar ei mirându-se de sfințenia ta au strigat lui Dumnezeu: Aliluia! (copiere din "condacul al 10-lea")

Icosul al 10-lea
"Vrând tu să o ajuți pe tânăra Annoula să lepede cugetările deșarte și să creadă în Atotputernicul Dumnezeu, nu ți-a fost opreliște necunoașterea limbii pe care o vorbea aceasta, ci prin darul lui Dumnezeu ai trecut de acestă stavilă, spre bucuria celor care te laudă așa"

Din cate am inteles, Parintele Porfirie noul facator de minuni, care avea darul vorbirii in limbi, a trecut de putin timp la odihna (deci, il putem considera un contemporan).

Faptul ca tu sau Gabriella nu stiti nimic despre vorbirea in limbi la ortodocsi este scuzabil, de vreme ce si persoane ca Serafim Rose fac afirmatii gresite de genul:

"După primul sau cel mult al doilea secol de la Hristos, nici un text ortodox nu mai înregistrează vorbirea în limbi," (Serafim Rose - Ortodoxia si religia viitorului - vorbirea in limbi).

Totusi, nu credeti ca ar fi mai benefic sa va puneti pe studiu in loc sa va pierdeti timpul facand, cu usurinta, afirmatii caracteristice unor "cuscre"?
In primul rand, te rog nu sari parleazul...si incearca sa citesti cu atentie ce spun eu pe aici, ca sa poti apoi sa dai cu ghioaga...ok?

Multumesc pentru informatii...dar lucrurile astea le stiam stiam si eu despre aceasta vorbire in limbi, si nicidecum la modul in care se intampla in cultul penticostal, pentru ca acele lucruri mi se par fara noima ( PAREREA MEA!!!!).

Ce scrie mai sus, este exact ce am inteles si eu ca inseamna darul, nici mai mult, nici mai putin...deci a vorbi pe intelesul unor persoane care vorbesc alta limba, persoane care inteleg cele auzite, si daca tu imi spui mie ca un penticostal poate vorbi in limbi unui afganistan (sau unui alt penticostal)...si ala intelege cele spuse, atunci eu imi arunc palaria in noroi fara sa ezit!