View Single Post
Vechi 30.04.2010, 23:51:30
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costin_byby Vezi mesajul
Sa-mi fie cu iertare dar subiectul mi se pare swcris putin tendentios. Eu nu sunt de acord ca majoritatea intelectualilor sunt impotriva bisericii sau a autoritatii ei.Majoritatea preotilor si a celor ce conduc Bisericile de toate confesiunile sunt intelectuali.In afara de preoti si membrii clerului se poate afirma cu certituine ca intelectuali din toate mediile(medici,profesori,artisti,juristi,politicie ni,psihologi s.a)sustin Biserica,o respecta si participa fiecare cu ce poate la indeplinirea rolului ei in societate si unii sunt membri chiar activi ai bisericii.Subiectul topicului ar induce ideea eronata ca doar prostii merg la Biserica,ceea ce este fals
Uite o remarca buna. Dar se pare ca avem ochi numai pentru a observa neregulile. Sa nu uitam cine a cladit ortodoxia si ne-a transmis-o pana astazi asa, cine si cu ce s-au ocupat majoritatea Sfintilor Parinti, cata carte stiau ei... Tocmai, celor cu intelect ridicat si cu mai multa cultura mai mult li se cere sa contribuie, nu invers. Parintele Steinhardt spunea despre crestinism ca nu e o religie a celor prosti si nici a celor umili si ca adevaratul crestin e un aristocrat (al spiritului, fireste, nu prin nastere).