Citat:
În prealabil postat de glykys
Se folosesc foarte bine termenii... Ia aminte la urmatoarea sintagma "existente astazi prin certurile ivite intre ele", care desemneaza termenul de confesiuni... deci un intreg din care se iau niste parti, in urma unor certuri. E clar ca nu se face atingere la hinduism, budhism si alte religii, ca doar nu s-or fi desprins astea din crestinism, in urma unor certuri, nu? Se intelege foarte clar.
Iar Biserica e Una, apostoleasca si soborniceasca, unde,nota bene, apostoleasca - cea care tine de Apostoli, care sunt 12, by the way, ii vedeti clar pe catapetesmele bisericilor ortodoxe, si ii cititi si in Biblie, care, la randul lor, si-au transmis harul mai departe, prin punerea mainilor (gr. hirotonire).
|
Eu vad cum folosesc ei termenii, dar tu esti de acord? Sau esti de acord cu tot ce se spune fara sa analizezi daca e corect sau nu?
"Biserica" , in limba greaca "ekklesia" inseamna o adunare, multime, congregatie. Cand Biblia spune "ekklesia" se refera la multimea celor credinciosi (mantuiti). Aceasta este
Biserica - adunarea (multimea) celor mantuiti.
Citat:
Ei,acum cine merge in rai, cine e Mireasa... unii zic ca in rai sunt numai Moise, Ilie si Hristos....
|
Cine spune asa vorbeste ca sa nu taca. Domnul Iisus a spus :
"În casa Tatălui Meu multe locașuri sunt. Iar de nu, v-aș fi spus. Mă duc să vă gătesc loc.
Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, ca să fiți și voi unde sunt Eu."
Tot in Biblie (Apocalipsa) gasim ca Biserica e Mireasa lui Hristos. Ea va fi luata la cer, unde va avea loc nunta ei cu Hristos. Acum, sa ne gandim...Cine va fi luat la cer? Cladirea bisericii? Persoana juridica inscrisa la ministerul cultelor cu numele de "Biserica"?
Raspunsul e acelasi: la cer va merge Biserica (ekklesia), adica adunarea [multimea] celor mantuiti. Nu va merge nici cultul ortodox sau alt cult care si-a luat numele de "Biserica", nici cladirea pe care noi o numim "biserica", ci multimea formata din toti credinciosii adevarati care i-au slujit Domnului de-a lungul timpului, care este adevarata Biserica.