Scenariu:
Ma plimb pe la mai multe biserici in cautarea lui Hristos si nu-L gasesc nicaieri - inteleg ca fiecare Il gaseste in alta parte si toate bisericile sunt valide, niciuna n-are adevarul absolut, dar in toate ne putem mantui. Citesc NT si VT si apocrife si imi dau seama ca adevarul cuprins acolo nu se regaseste in intregime in nici o biserica din cele existente, asa ca incep sa-mi vizitez vecinii de palier si sa le explic ca dupa parerea mea, ce invata si practica ei in bisericile lor este adevarul ciuntit si nu asa cum ar putea si ar trebui sa fie. Unii imi inchid usa in nas dar altii imi vor da dreptate si-mi vor spune ca si ei sunt nemultumiti si simt ca au o credinta formala, eventual exteriorizata prin fapte, dar care nu face "click" si ca ei inca asteapta o intalnire reala, in duh, cu Hristos. Zic, pai Hristos o zis ca unde sunt doi sau trei in numele Lui, e si El. Hai sa ne facem noi Biserica, o vom numi Biserica celor 12 Vecini de Pe Palier si vom lua ce e mai bun, dupa parerea noastra, din celelalte biserici, adaugand si elemente din aprocrife pe care mirsava cenzura a primelor sinoade le-a omis miseleste ca sa insele generatii de credinciosi cu un text scripturistic incomplet. Noi, astia 12, care avem deja o comuniune de ganduri, idei si credinte, ne botezam si apoi, deplin convinsi ca L-am primit pe Duhul Sfant si ca de astazi viaza in noi un om nou, cu avant si entuziasm crestinesc, incepem sa facem si faptele credintei, facem milostenie in numele Domnului, ne rugam, traim curat, suntem pasnici si cu dragoste fata de tot aproapele, avem o conduita morala ireprosabila in tot acest timp insa purtandu-ne cu umilinta si cu grija sa nu ne trufim in fata aproapelui.
Intrebarea este:
- E Biserica Celor 12 Vecini de pe Palier Mireasa lui Hristos?
- este locas gatit noua in ceruri?
Daca raspundeti cu nu la vreuna din aceste doua, as vrea sa imi explicati in detaliu motivele si de ce credeti ca situatia voastra este diferita si ca biserica voastra ar fi parte din Mireasa iar asta cu vecinii de pe palier nu.
Multumesc.