Citat:
În prealabil postat de izotaurel
Eu nu as trimite pe nimeni in Iad sa sufere pentru eterninate. Eu mi-as educa creatia si as face un paradis fara suferinta. De ce ? Dintr-un simplu motiv : nu sunt sadic si nu consider ca suferinta poate duce la ceva bun.
Daca tu ti-ai pedepsi copii cu tortura vesnica atunci esti un om groaznic. Ce ii iei apararea lui Avram ? Ce mare realizare ca "a asteptat" ? Nu a facut nimic practic BA DIN CONTRA a facut sex cu o sclava si l-a nascut pe Ismael ca pe urma sa-i izgoneasca. Mare smerenie.
|
Nu ai fost atent: oamenii aleg singuri sa mearga in iad respingand salvarea oferita de Dumnezeu.
Chestia cu iadul vesnic sau nu se discuta de mult, mult timp si nu e cazul sa o reluam. E drept ca multi isi doresc un paradis cu flori neconditionat, ca sa fie liberi sa pacatuiasca in voie fara consecinte.
Eu nu am de ce sa ii iau apararea lui Avraam, i-a luat-o Dumnezeu si eu nu mai am ce adauga. Dar e interesant ca te simti mai bun ca el pentru faptul ca el si-a luat o sclava si tu nu [probabil].
Dar, si imi cer iertare daca sunt prea directa, tu crezi ca de prea multa smerenie Ii contesti moralitata lui Dumnezeu si spui ca judecatile lui nu sunt drepte? Avraam nu si-ar fi permis niciodata asa ceva.