Citat:
În prealabil postat de izotaurel
Eu nu as trimite pe nimeni in Iad sa sufere pentru eterninate. Eu mi-as educa creatia si as face un paradis fara suferinta. De ce ? Dintr-un simplu motiv : nu sunt sadic si nu consider ca suferinta poate duce la ceva bun.
Daca tu ti-ai pedepsi copii cu tortura vesnica atunci esti un om groaznic. Ce ii iei apararea lui Avram ? Ce mare realizare ca "a asteptat" ? Nu a facut nimic practic BA DIN CONTRA a facut sex cu o sclava si l-a nascut pe Ismael ca pe urma sa-i izgoneasca. Mare smerenie.
Topicul meu nu despre asta era vorba, va rog sa nu-l transformati in altceva.
Nu e deloc acelasi lucru. Una este moartea fizica si una este tortura vesnica. Dumnezeu nu te ia de mana, Dumnezeu nu isi face simtita prezenta, avem doar carti pe care trebuie sa le credem si atat, eventual fara ca macar sa le citim. Si oricat ar rade copilul de mine eu l-as ridica si l-as lasa sa traiasca. Eu sunt de vina pentru educatia lui, el nu are nicio vina sau e bolnav mintal. Pe timpuri cred ca copii cu probleme mintale erau omorati cu pietre pe motiv ca nu isi asculta parintii  si asta la comanda Domnului Nostru Iisus Hristos.
|
Cumva crezi ca Dumnezeu e sadic?

Nici pe departe!!! E adevarat ca in Vechiul Testament se simte din plin dreptatea lui Dumnezeu insa in Noul Testament primeaza iubirea lui Dumnezeu!
Iadul nu a fost creat de Dumnezeu si Dumnezeu nu doreste ca noi sa ajungem in iad! Omul prin faptele sale alege apropierea de Dumnezeu sau separarea de El. Dumnezeu nu e nedrept! S-a descoperit lumii prin prooroci si in mod deplin prin Fiul Sau. Daca Dumnezeu ar fi vrut sa pedepseasca omenirea vesnic, nu ar fi trimis pe Fiul Sau sa Se jertfeasca pentru noi, si aceasta a facut-o ca sa putem fi noi mantuiti! Dumnezeu a facut partea Sa depinde de noi daca dorim Raiul sau nu! Dumnezeu ne respecta libertatea, a spus clar ce trebuie sa facem pentru a ne mantui si avem zilnic inaintea ochilor invatatura Sa si indemnul la savarsirea faptelor bune...dar, Il ascultam?
Nu putem sa Il condamnam pe Dumnezeu pentru judecata dreapta de la sfarsitul lumii. Cea care ne va indrepta spre un loc sau altul este constiinta. Si apoi daca pe pamant nu ti-a placut sa fii cu Dumnezeu, cum vei rezista o vesnicie alaturi de El? Dumnezeu nu iti face o defavoare, te excluzi singur din Rai!