Daniela87 ai spun unele din cele mai ingrozitoare cuvinte pe care le-am auzit vreodata. Daca un om omoara mii de copii e un criminal , daca Dumnezeu o face e just,drept,moral,perfect.
Eu doar zic ce spune Biblia. Dumnezeu face ce vrea cu noi dar ce legatura are ? Cand toti preotii vorbesc despre nemarginita dragoste a lui Dumnezeu si despre judecata lui corecta dar eu citind Biblia vad ca este altfel ce ar trebui sa fac? Sa nu tin cont de logica mea ?
Sa ma prefac ca iubesc un Dumnezeu care nu are respect pentru conditia umana, ne chiuie zilnic, nu isi face simtita prezenta nicaieri dar ... ne iubeste si e corect si noi suntem prosti si pacatosi (mai mult, ne-am nascut pacatosi!). Eu unul nu pot concepe asa ceva.
Citat:
În prealabil postat de Doriana
No, supara-te atunci pe Dumnezeu, daca asta vrei. Dumnezeu ti-a lasat si alegerea asta... si chiar alegerea de a-L acuza sau a-L lovi...Si tot rau e...
|
Te lasa cativa ani si pe urma te chinuie la infinit. Toate astea in nemarginita dragoste.
Ca sa fac o sinteza din ce am inteles de la voi : Dumnezeu este Dumnezeu, face ce vrea si nu avem voie sa contestam nimic, doar sa-l iubim si sa-i respectam poruncile (evident nu alea din Vechiul Testament pentru ca sunt "demodate")
Voi respectati voia lui Dumnezeu de frica sau pentru ca il iubiti ?