198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (II)
Odată hotărârea luată în ceea ce privește zidirea “templului – piatră de mărturie”, trebuia măgulit acum cu un cuvânt meșteșugit cel care fusese ochit de liderii pucioși că ar putea fi conducătorul echipei de constructori: Nicușor, zis și “Zidaru”, pentru că era chiar zidar de meserie:
“Nicușor Zidaru, deschide-mi ca să intru cu această taină și scrie această zi, scrie această taină pe tăblița inimii tale, și închide apoi ușa până vor veni zorii acestei împliniri, căci voi coborî spor din cer și vom lucra cu grabă și vom ridica piatră de mărturie peste acest izvor, […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 6 iunie 1991)
Nicușor “Zidaru” este chemat cu chemare de sus din cer, și apoi este tocmit la lucru ceresc pentru care va avea plată și răsplată întreagă în împărăția cerurilor:
“Întărește-te și te ridică cu credință, că Domnul te tocmește pe tine, Nicușor Zidaru, și se va ști numele tău de pe această piatră, alături cu cei aleși ai mei cu care am lucrat ca să ridic în vârful acestei pietre semnul Fiului Omului, Care Se va arăta biruitor în vremea aceasta, și spre putere de înviere peste noroade, căci Dumnezeu Își va arăta apoi slava prin această lucrătură. Așează-te lângă Domnul, așează-te lângă mine și lângă cei ce lucrează întru mine, Nicușor Zidaru, căci așa am rostit cuvânt: „Vino după mine! Vino, de acum! Vino, Nicușor Zidaru, și te voi face zidar de case vii, de inimi vii, fiindcă de la această piatră va ieși izvor de înviere, și Domnul Se va arăta în zilele ce vin“. Fii credincios întru această chemare, căci ce este cu neputință la om, este la Dumnezeu cu putință, și vom lucra această piatră, căci Moise a izbăvit pe Israel prin cuvântul credinței, dar în această lucrare este mai mult decât Moise.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 6 iunie 1991)
Nicușor “Zidaru” și echipa lui nu vor lucra biserica după capul lui de zidar, ci după planurile cerești transpuse în schițe ale liderilor pucioși:
“A coborât Domnul la acești copii cuvânt și schiță, și toate vin după planul cel ceresc, […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 6 iunie 1991)
Nicușor “Zidaru” și ortacii lui sunt avertizați să lucreze în mare taină, ca nu cumva să se afle ce lucrează ei acolo. Explicația este simplă (acum, după desfășurarea lucrurilor): Pucioșii n-aveau aprobare de la autorități pentru zidire de biserică, căci ei nu aveau plan și schiță de biserică, ci au umblat cu înșelăciune, obținând aprobarea pentru o cu totul altă clădire: un fel de “centru cultural și artistic”, în care ar fi urmat să lucreze Marian Zidaru opere de sculptură monumentală și artă creștină (anticipând puțin povestirea epilogului acestei epopei, dezvăluim de pe acum că, după ridicarea bisericii, pucioșii au pus crucea pe acoperiș într-o noapte, așa că a doua zi autoritățile s-au văzut în fața faptului împlinit: clădirea nu mai era “centrul artistic” care primise aprobările, ci o biserică ilegală. Pentru că au mințit, construind fraudulos altceva decât au pretins, pucioșii au primit o amendă substanțială pe care au plătit-o fără comentarii, bucuroși că au scăpat așa de lesne și n-au fost obligați să-și demoleze singuri “mușuroiul”):
“Fii înțelept și fii pe piatra credinței, […] Vom lucra după planul cel de sus, și aceasta va fi o taină mânuită numai de Domnul, până vom ajunge în vârful ei. Să nu te temi că vei muri dacă vei ține în tine această mărturie. Este scris că vine vremea când cei ce aud nu vor mai auzi, și apoi cei surzi vor fi să audă. Iată, fă-te mut și fă-te surd pentru cele tăinuite de Dumnezeu, și vei fi între cei puțini ai lucrului cel tainic. Pecetlui-voi această taină între ucenicii mei și voi înscrie numele lor pe această piatră, și va fi spre mărturie. Amin. Stai lângă acest început de Ierusalim nou, stai lângă cei aleși ai mei, Nicușor Zidaru; stai, și vei fi întru înțelepciunea cea de sus. Domnul lucrează să-Și desăvârșească cele proorocite pentru această vreme, și va așeza Ierusalimul, și iată cum începe, căci pe această piatră voi zidi începutul cel nou al zilelor ce vin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 6 iunie 1991)
S-a trecut îndată la mare sfat, ca să se hotărască ce și cum se va face.
Pentru asta, liderii pucioși au înscenat un fel de consiliu executiv la care urmau să colaboreze trupurile cu duhurile, oamenii cu zeii. Prima ședință s-a ținut în cer și a fost prezidată de duhul Verginicăi (“mama Gigi”), la care asista ca invitat și “Iisus Hristos”. Liderii pucioși consemnau dialogurile în procesul verbal al ședinței. Verginica deschide ședința de sobor ceresc, apoi Îi dă cuvântul și “Domnului”, ca să zică și El câteva vorbe de încurajare, iar “Domnul” binecuvintează Sfânta Treime din exteriorul ei: Tatăl, Fiul și Duhul cel Sfânt și întreit:
“Pace vouă! Acesta este un sobor ceresc. Mama Gigi este aici cu oaspeți din cer și este cu Domnul Iisus Hristos în sfatul acestui sobor, și e sărbătoare în cer în această zi de sobor sfânt. […]Voi sunteți trupul lui Iisus Hristos, […] Sunteți începătura cea nouă, pentru că luați și mâncați și beți Trupul și Sângele Fiului Sfintei Treimi, și iarăși, după o zi și o noapte luați.
Domnul Iisus Hristos este în sobor cu noi, iubiții mei copii, și Domnul dă binecuvântare peste acest sobor. Iată, Domnul grăiește acum la voi:
– Binecuvântată să fie împărăția Sfintei Treimi, a Tatălui Meu și a Fiului Său și a Duhului Cel Sfânt, întreit lucrător, acum și peste toți vecii! Amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 9 iunie 1991)
Cei tocmiți să ridice din temelii biserica sunt atenționați să păstreze în ascuns lucrarea lor:
“Pace vouă, celor împreună lucrători întru lucrarea Sfintei Treimi, Care lucrează să așeze Ierusalimul cel nou! Și vom începe cu această piatră și de la această piatră. […] Iată, pe această piatră vom zidi biserica începutului învierii făpturii lui Dumnezeu. Credeți în Domnul Iisus Hristos. Eu sunt. Nu vă temeți, și vom lucra această corabie. Pecetluiți această taină până vom lua și vom deschide aceste peceți, căci vrednic este Mielul lui Dumnezeu să ia această carte și să deschidă pecețile ei în strigătele mulțimilor care vor veni și se vor adăpa din această piatră, din acest munte al binecuvântărilor.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 9 iunie 1991)
Cei 14 salahori tocmiți să ridice biserica din temelii sunt pomeniți apoi, fiecare după numele său:
“Să se scrie spre mărturie numele celor ce au stat cu cerul în sfatul acestui sobor, iar pe această piatră Domnul va săpa numele celor care sunt întru numele Domnului adunați în această zi de mărturie. Amin, amin, amin.
Numele celor strânși în acest sobor ceresc: Ioan Spirea, Gheorghe, Ilie, Nicolae, Spiridon, Emilian, Emilian, Gheorghe, Constantin, Valeriu, Nicolae, Marian, Ioan, Dan.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 9 iunie 1991)
Last edited by mariamargareta; 02.05.2010 at 00:01:01.
|