View Single Post
Vechi 02.05.2010, 01:33:32
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (IV)

Decizia liderilor pucioși privind cedarea pământului lui Daniel Bunea către ei, este inflexibilă. Ea nu admite nici o împotrivire. Pentru a fi timorat mai bine și pentru a-i strivi orice împotrivire, lui Daniel i se arată starea gravă de neîmplinire și necurăție în care se află și este somat să se lepede de “închinarea la idoli”:

Să se împlinească cuvântul cel coborât acum și să nu fie împotrivire. Amin. […] Iar tu, cel cu care am vorbit acum, ia aminte și leapădă-te de idoli și de stricăciune. Scoală-te și scutură-te, ca să poți rămâne împăcat cu Dumnezeu. Deșertăciunea și idolii ei sunt spre sfârșit, căci răsare o lumină nouă. Luptă-te să dobândești viață curată, ca să te întorc în starea cea fără de moarte. Ajută-l pe tatăl tău care te-a născut să se lepede de tot ce-l desparte de sfințenie și de lucrarea care lucrează salvare și despărțirea binelui de rău. Luptă-te și ajută-l, dar nu-l încurca. Dacă ai înțelepciune, pune-o și în slujba Mea, n-o da pe toată celor străini de Mine. Păstrează din ea și lucrează cu ea și pentru Mine, căci ție îți lucrezi binele.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 8 iulie 1991)

În ediția 2006 a cărții “Cuvântul lui Dumnezeu”, pucioșii adaugă un codicil la “Cuvântul” din 8 iulie 1991, care exprimă destul de limpede amploarea și subtilitatea înșelăciunii prin care Daniel, tras pe urmele lui Iliuță, își pierdea la rândul lui pământurile moștenite de la strămoși:

Act:
Încheiat astăzi, 24 iulie 1991, între Bunea Daniel și Bunea Ilie, cu prilejul consimțirii utilizării locuinței primului, din Glodeni Vale, pe termen nelimitat. Încheiat în prezența membrilor familiei, urmând ca ulterior a se stabili forme legale.

Cu alte cuvinte, “ hai să trecem repede pe hârtie faptul că te-am convins și că ai consimțit, până nu te răzgândești. Pe urmă, avem noi grijă de restul, ca să iasă bine”.

Iliuță Bunea este numit proprietar de fațadă, numai cu numele, dar nu va mai avea niciodată drept de decizie și de folosință exclusivă asupra pământului care tocmai le-a fost luat cu japca, lui și fratelui lui:

“Aceasta este o zi de mărturie. Să se scrie această zi și de Mine și de voi, căci în această zi Domnul rostește în cer și pe pământ numele celui mic din această casă. Iliuță, tu să fii cu numele Meu și cu numele tău până la slava Mea peste această moștenire cerească. Tu ești moștenitorul acestei familii și prin tine va fi mântuită toată casa ta dacă ea Mă va urma. Amin, amin, amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 8 iulie 1991)

“Proorocia” lansată de liderii pucioși cu privire la Iliuță (Iliuță, tu să fii cu numele Meu și cu numele tău până la slava Mea peste această moștenire cerească) a rezistat ce a rezistat, până a crăpat. Mai întâi, când conflictele dintre Iliuță și Nicușor s-au acutizat, liderii pucioși Mihaela și Nicușor au făcut alte presiuni și amenințări până ce Iliuță, scârbit de rapacitatea agresivă a celor doi geambași profesioniști de pământuri ale țăranilor și de apartamente ale văduvelor, a cedat făcându-le act de donație a pământului (adică tot pământul, și al lui, și al fratelui lui, care-i fusese cedat chipurile “în folosință pe termen nelimitat”), a construcțiilor și a acareturilor care se află pe acest pământ. Apoi, când nu i-a mai putut suporta pe cei doi pucioși cu hachițele și cu răutățile lor, a părăsit cu totul și pământul, și casele, și apoi s-a retras la Maluri, la casa bătrânească a părinților, unde poate să reflecteze în liniște la naivitățile tinereților sale. (Dar poate că până la urmă tot îi va veni mintea la cap, și va intenta un îndreptățit proces de revendicare a bunurilor ce i-au fost sustrase prin înșelăciune de către cei doi rechini imobiliari – liderii pucioși). Proorocia aceea cum că “el va fi și va rămâne proprietar” (dar numai cu numele), până la venirea văzută a Domnului cu slavă peste această “moștenire cerească”, s-a dovedit o proorocie mincinoasă, iar liderii pucioși, prooroci mincinoși. Nici măcar cu numele nu mai are Iliuță vreo tangență cu ceea ce îi aparține de drept, căci o acțiune în justiție ar putea scoate la iveală caracterul opresiv și intimidant prin care i s-a smuls semnarea actului de donație. Chiar “Cuvântul” scris al pucioșilor din acele timpuri dovedește cu prisosință lăcomia și samavolnicia liderilor pucioși.

Cum-necum, templul de la Pucioasa s-a zidit în cele trei luni în care au pohtit liderii pucioși-proorocii mincinoși. Pe 22 iulie 1991 s-a pus piatra de temelie. Liderii pucioși au așezat la temelia bisericii numele regelui Mihai, sperând că în felul acesta îl vor face ctitor din oficiu, în contumacie, fie că vrea, fie că nu vrea; iar când se va sui pe tron (asta fiind altă proorocie mincinoasă de-a lor) regele Mihai “și mlădița sa” ( principesa Margareta, pe care pucioșii o vedeau cu șanse mari la succesiunea pe tron, când va muri tatăl său) își va aduce aminte de ei și-i va sui în scaune dregătorești de mare cinste. Au mai așezat la temelie și numele lui Irineu, proorocind ei că Irineu va fi patriarhul care se va așeza în scaunul lui Teoctist (încă o proorocie verificată din plin ca mincinoasă, căci în locul lui Teoctist Arăpașu a ajuns patriarh Daniel Ciobotea):

“[…]în locul în care Eu te-am uns pe tine peste Ierusalimul cel nou, iată, așezăm acum piatră de mărturie, și tu vei fi martorul Meu cel credincios. […] Ia înțelepciunea Mea și întocmește cu ea cuvânt de temelie și pune numele tău la temelia acestui cuvânt de temelie nouă, și pune în cuvântul acesta numele unsului Meu Mihail, căci voiesc să rostesc numele lui din vârful acestei pietre când vom termina de lucrat această piatră. Eu sunt Cel Care-l va aduce pe unsul Meu. […] Voi coborî legile Mele peste unsul Meu Mihail și voi coborî legile acestui pământ ales […] ca să fie nou acest pământ și să se coboare peste el curcubeul României, însoțit de slava cea nouă a Ierusalimului ceresc. Aceasta este soarta acestui pământ, a acestui nou Canaan, a acestui nou Eden care va străluci peste noroade, iar unsul Meu Mihail și mlădița sa vor fi întru Mine, și nu vor fi fără Mine peste acest nou pământ.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 15 iulie 1991)

Irineu este proorocit a fi patriarh pe scaunul Bisericii, iar regele Mihai va sui iar pe tronul României, iar “mlădița lui” (principesa Margareta) va fi de-a dreapta lui (prim ministru, deocamdată?). Proorocia aceasta cu Margareta de-a dreapta regelui este oricum profund mincinoasă, contrazisă fiind doar peste câteva rânduri de o altă “proorocie” care spune că de-a dreapta regelui va sta “patriarhul Irineu Pop” :

“Binecuvântată să fie, și piatră de temelie a bisericii neprihăniților și a neadormiților să fie această piatră care se așează acum prin martorul Meu Ioan-Irineu, căci el va sta pe scaunul bisericii Mele și va cuvânta legile Mele cele curate, cele sfinte, căci este martorul lucrului Meu din vremea aceasta. Binecuvântată să fie coroana română și casa unsului Meu Mihail, rege al României, căci el este de la Dumnezeu peste acest neam, și iată, vine vremea României lui Dumnezeu, […] Pace și ție, rege al României Mele, de aici, de la prima piatră a începutului cel nou! Pace ție, Mihail, rege al celei binecuvântate! Pace ție, și peste casa ta, și peste mlădița ta, care va sta de-a dreapta ta!” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 22 iulie 1991)