Citat:
În prealabil postat de maria-luisa
E ca si cum ai spune ca n-are niciun sens faptul ca Dumnezeu a pus pomul cunosterii binelui si raului in Eden. :) Consider ca un om care are credinta in Dumnezeu, nu fuge ca sa nu fie in preajma idolilor, ci chiar in mijlocul lor fiind nu se inchina la idoli. Si asta inseamna, cred eu, mai mult decat sa se ascunda sa vada, ca nu cumva sa fie ispitit.
Sa fugi de ceva pentru ca ti-e teama sa nu te afecteze este lasitate, nu curaj. Curaj este atunci cand ai suficienta incredere incat sa stii ca oriunde-ai fi, esti cu Dumnezeu. Cultura generala inseamna sa privesti toata imaginea lumii, a ceea ce a fost, a ceea ce este si sa poti discerne prin sita experientei si educatiei tale temeinice morale si spirituale de ce, ce si unde s-a gresit si cum poate fi mai bine. sa privesti prin ochelari de cal, nu cred ca este folositor pentru evolutia ta in niciun sens.
|
Eu nu inteleg, dar cred ca unii dintre voi chiar cititi printre randuri, din doi in trei. Nu am spus ca trebuie sa fugim de fruca, am spus ca timpul pe care-l avem la dispozitie este prea scurt, ca sa-l pierdem cu lucruri nefolositoare. Iar a sari in fata diavolului ca sa-l infrunti, dovedindu-ti prin asta curajul... iarta-ma, dar chiar e mandrie. Nici parintii cu viata sfanta nu se incumetau sa provoace raul, ca sa-si dovedeeasca taria si credinta. La nevoie, sigur, raul trebuia infruntat - dar nu provocat, din dorinta de a ne arata noi ce tari suntem.
Iar in privinta formarii culturii generale, sigur, fiecare e liber sa aleaga - dar cel putin in ceea ce ma priveste, nu cred ca vizitarea unor locuri/lucruri potrivnice Adevarului mi-ar fi folositoare. Nu cred asta. Chiar nu vad cu ce m-ar imbogati.