198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (VII)
Urmează zidirea propriu-zisă a bisericii. Din când în când, Verginica (mama Gigica) își trimite duhul din cer ca să le dea “Cuvânt” proaspăt de îmbărbătare liderilor pucioși (care sunt cam puținei și cam plăpânzei și cam firăvei, și de aceea, cam popândei), îndemnându-i totuși să facă minuni prin salahorii lor pe care-i pun la treabă, la lucrătură:
“Pace și sănătate cerească vă aduce mama Gigi! Pace, și cu frică și cu iubire fără seamăn să împliniți lucrul spre care v-a ridicat Dumnezeu pe voi! Iată, facem pași mari într-o clipă scurtă, ca să iasă Dumnezeu la suprafață cu acest izvor ceresc. Am fost mereu aici și v-am pregătit de la cer, căci vedeam că se apropie de la cer această lucrătură de piatră vie, această biserică […] Iubiții mei, sunteți lucrători de minuni, mămică, […] Sunteți plăpânzi și sunteți puținei, dar sunteți ascultători […] Sunteți plăpânzi și firavi, dar cerul lucrează peste voi, […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 17 august 1991)
Șeful de echipă, Nicușor “Zidaru”, primește o atenționare specială de îmbărbătare prin “Cuvânt” de la duhul care își ia numele mămica Gigi (cică, “Ferească Domnul să se lase spre slăbirea ritmului sau spre tărăgănarea trebii, a lucrăturii ”, că-i vai de ei):
“Fiți precauți, și iarăși zic: fiți precauți. Dar cea mai mare răspundere pentru terminarea și pentru buna lucrare a acestei lucrături este pentru acela peste care am grăit că-l voi face zidar de case vii. Pe el l-a pus Dumnezeu să vegheze peste lucrarea și peste terminarea acestei lucrări. […] Ce ați face voi, oare, dacă n-ați împlini această lucrătură care s-a dat vouă s-o împliniți? O, nu vă dați seama ce vă spun eu. Ferească Domnul să vă lăsați spre slăbire sau spre tărăgănare. [...] Întăriți-vă mijloacele și hai să terminăm și să înfigem în vârful acestei pietre semnul Fiului Omului, care este înaintea lui Iisus Hristos.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 17 august 1991)
Îndemnurile ca fiecare să-și are cu sârg parcela care i s-a atribuit sunt stimulate de duhul și prin reamintirea faptului că mămica Gigi le-a pregătit deja în cer “ștatele de plată”, plata lor care acum e pe vine de la ceruri. Lucrarea însă se pare că merge binișor, pentru că, încet-încet, “iese ca să se vadă”:
“Iubiții mei, pace peste voi de la mămica Gigi! Ceea ce aveți fiecare de lucrat în acest ogor, lucrați, mămică, lucrați cu iubire, că plata voastră vine de la ceruri. Pace vouă, și putere duhurilor și trupurilor voastre, căci de azi încolo vom sta tot mai des în sfat cu voi, ca să se vadă această putere prin cuvânt lucrată!
Pace și Ierusalim nou peste inimile voastre și peste acest întreit sfânt locaș care iese ca să se vadă de la Dumnezeu! Amin, amin, amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 17 august 1991)
Într-adevăr, doar în câteva zile a fost terminată temelia bisericii de către neadormiții și neprihăniții salahori pucioși:
“Sfânta Treime binecuvintează temelia de început a bisericii neadormiților și a neprihăniților.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 17 august 1991)
Duhul Verginicăi primește apoi împuterniciri depline ca să coordoneze toată lucrătura de la Glodeni:
“Sfânta Treime binecuvintează pe Verginica și împuternicește duhul ei […]. Sfânta Treime […] slobozește izvor nou din duhul lui Verginica. Dumnezeu împuternicește pe Verginica peste tot lucrul ce se lucrează acum în aceste hotare […] Amin, amin, amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 22 august 1991)
După terminarea temeliei, s-a trecut îndată la ridicarea zidăriei. Se lucra într-un ritm infernal, supraomenesc, zi și noapte, deoarece liderii pucioși, în megalomania lor, stabiliseră ca biserica să fie gata peste trei luni, când se serbau 11 ani de când a murit Verginica. Cei doi lideri pucioși, Mihaela și Nicușor, nu făceau nimic de dimineața și până dincolo de miezul nopții, în afară de a-i păzi pe salahori, umblând fără rost de colo-colo printre lucrători. Nedespărțiți ca Pat și Patachon, cei doi vechili atotștiutori dădeau necontenit „indicății” stupide care se contraziceau de la o zi la alta și care-i exasperau pe meseriașii care trebuiau să le execute. Era de așteptat ca în aceste condiții să apară grave disensiuni între „stăpâni” și „sclavi”. Duhul Verginicăi intervine energic ca să facă ordine și să restabilească autoritatea celor doi lideri pucioși-prooroci mincinoși, știrbită de ordinele lor incoerente și de faptul că făceau doar pe șefii, fără să pună și ei (măcar de formă) osul la treabă. Cârtirea salahorilor împotriva liderilor pucioși, dar mai ales neascultarea de „cuvântul lor ceresc”, de puterea și de lucrarea lui, este cotată drept mare păcat, care trebuia să fie pe loc osândit:
“Copiii mei, […] dacă lucrați un lucru care iese din porunca Domnului Savaot, de ce, mămică, nu lăsați voi să lucreze cuvântul la voi? Aici toate s-au lucrat și se lucrează cu cuvântul, și la cuvântul Domnului și al cerului, măi copii. Fiți copii ai cuvântului ceresc, căci cuvântul este puterea, și când el ia ființă pe această carte, ia ființă și împlinirea cuvântului, și cuvântul înseamnă astăzi, înseamnă acum. Așa este lucrarea cuvântului care este spus la voi. Am spus că în acest loc pecetluit de Dumnezeu, am spus că aici păcatul este osândit, ca să nu prindă viață aici păcatul. Eu nu mă mai pot învârti cu voi în loc pentru păcate […] Pentru păcatul cârtirii și al necredinței […] cu voi nu se poate să mă mai învârt […] Am văzut, cu Domnul am văzut înainte, căci duhul cerului este înainte văzător, și am văzut peste zi, și am văzut necredință și cârtire, și am văzut disprețuită puterea lui Dumnezeu.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 4-10- 1991)
Last edited by mariamargareta; 02.05.2010 at 18:22:27.
|