View Single Post
Vechi 02.05.2010, 18:35:12
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=izotaurel;241516]Buna ziua frati crestini

Am inceput de curand sa studiez Biblia in speranta ca ma va aduce mai aproape de Dumnezeu. Din pacate incep sa imi pierd credinta dupa ce am citit mare parte din Vechiul Testament . Multe lucruri mi se par de-a dreptul ciudate si par ca nu au legatura cu lumea in care traiam, am vazut si cateva contradictii (poate nu am inteles eu bine) dar cel mai mult m-a afectat cruzimea .

@izotaurel
incepe cu Noul Testament ca sa intelegi de la inceput notiunile de viata, moarte, pacat, pedeapsa, suferinta etc. direct din spusele lui Hristos.

Daca citesti Biblia in limba romana, iti recomand calduros cea mai noua versiune a BOR, versiunea Anania, reeditata si confruntata cu originalele in limba ebraica si greaca veche plus ca are peste 7000 de note explicative de-ale sfintilor parinti si marilor teologi.
uite aici un link
http://www.dervent.ro/biblia.php
si nu uita, textul scris are si un subtext nescris, pe care il intelegi NUMAI daca te lumineaza Duhul Sfant. oricine poate citi biblia dar nu oricine o si poate pricepe. de aia e asa de controversata. de aia unii inteleg una, altii alta.
Reply With Quote