View Single Post
Vechi 02.05.2010, 19:07:16
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (XI)

A venit și ziua (de fapt, a fost într-o noapte, pe ascuns) în care pucioșii urmau să așeze în vârful acoperișului crucea, simbol al bisericii zidite de pucioși. Duhul Verginicăi stabilește ca această zi să fie pentru pucioși zi de prăznuire veșnică, zi în care Rromânia Pucioasă este proclamată țara Noului Ierusalim” (adică, un fel de “Buricul Pământului”. O inconsecvență clară cu propriile afirmații, căci pe 22 iulie 1991, despre România se spunea că va fi chiar Noul Ierusalim):

“Să fie zi de mărturie veșnică această zi. Să fie praznic ceresc ziua înălțării pe acest munte sfânt a crucii cea de înviere și de lumină aducătoare de la Domnul Iisus Hristos, Care Se va arăta, așa cum este scris în Scripturi. Iată, măi copii, Scriptură împlinită, mămică. Se împlinesc toate cele ce au fost scrise în sulul acestei lucrări cerești, dar acest sul este pecetluit de Dumnezeu, și va desface Mielul lui Dumnezeu pecețile acestui sul ceresc, care este pe masa Sfintei Treimi, căci vine vremea cercetării, iubiții mei. România este țara Noului Ierusalim, și iată vremea cercetării ei, și Domnul va veni și va desface izvoarele ei, căci este taină cerească acest pământ sfânt.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 17-11-1991)

Următoarea “mutare în plic” a liderilor pucioși a fost câștigarea bunăvoinței arhiereului locului, Vasile Târgovișteanul, ca să recunoască și să ocrotească el “lucrătura de la Glodeni”. Aceștia trimit emisari la vlădica Vasile, soli care îi aduc un ”Cuvânt” special de la “Domnul”, plin de declarații de dragoste și de îndemnuri de a “înscrie această piatră pe pământ”. Cu alte cuvinte, lucrarea zisă “cerească” să primească o recunoaștere oficială (și înscriere în catastife) pământească de la vlădica Vasile, manevră menită să o “ocrotească” de ceilalți membri ai “sfatului cărturarilor și fariseilor” (adică, de ceilalți arhierei din Sfântul Sinod ai BOR, cunoscuți ca împotrivitori îndârjiți la orice mișcare eretică):

“Mergeți, în numele Meu, mergeți și înscrieți această piatră pe pământ, căci piatra aceasta Eu sunt, și veți vedea că Eu sunt, așa cum a fost cuvântul cel grăit din cer.
Eu sunt Cuvântul, și Cuvântul este Dumnezeu […] Pace peste cel ce stă pe scaunul bisericii, căci Dumnezeu, Cel întreit lucrător, așează pace cerească în acest sfat.
Pace ție, iubitul Meu, apostolul și mărturisitorul Meu! […] Iată, pun înaintea ta această piatră, căci ești așezat peste biserica din această cetate. Ridică-te și poruncește furtunii și îmblânzește valurile ce izbesc în această piatră, căci această piatră Eu sunt. […]
Eu te iubesc. Și tu să Mă iubești. Eu te primesc. Și tu să Mă primești. Eu te ocrotesc. Și tu să Mă ocrotești. Să ne slujim unul altuia, și Eu Îmi voi aduce aminte de tine atunci când voi rosti dreptate peste lume. Fii ca Nicodim cel din vremea trupului Meu și nu-Mi da această iesle în sfatul cărturarilor, căci nu este crezut Dumnezeu, Cel Care lucrează întru Duhul Sfânt al Treimii Dumnezeiești.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 4-12-1991)

Cel ce este numit acum iubit, apostol și mărturisitor al “Domnului” Pucioasei, va fi numai peste un an numit batjocoritor, bârfitor și plin de ură față de “oile” pucioase și de turma lor:

“... Și mai grăiește Dumnezeu despre episcopul lumii din cetatea Târgoviște: n-a fost al Meu, nu M-a ajutat pe Mine, Dumnezeu, cu nimic. Nu M-a ascultat cu nimic, nu M-a cunoscut, nu M-a primit cu nimic. N-a primit. Am fost luat în batjocură pentru el. A aplecat urechea la planurile și bârfele lumești. A fost episcopul lumii, a fost oaie îmbrăcată în piele de lup. Ar fi mâncat oile lui Dumnezeu, așa ură are el pe oile Mele, pe poporul Meu cel sfânt. Râde de Mine, râde de poporul Meu. O, dar Eu vă spun: râde de el; de el și de turma lui, căci turma Mea e a Mea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 14-10-1992)

Cu toate acestea, în 1991 vlădica Vasile Târgovișteanul era declarat cel ales și “așezat” pentru a deveni “ocrotitor al “cuibului” de la Glodeni-Puciosa de “irozii și iudele” din BOR care între timp au cam prins de veste că la Glodeni nu e lucru curat:

“Pace ție, celui stătător pe scaunul bisericii! Pacea Mea să lucreze peste tine, iar dacă Mă tăgăduiești, pacea Mea să se întoarcă la Mine. Pace ție, căci te-am așezat să ocrotești acest cuib și să-l ferești de cei ce vor să-l strivească, de cei ce vor să calce peste el, căci aceia vor fi însemnați de mâna Mea. Veghează pentru Mine, și te voi scrie ocrotitor pentru acest așezământ pe care-l voiesc curat până peste toți vecii. […] Ascunde acest izvor, căci s-au ridicat irozi și iude să iscodească această așezare plăcută Mie. Dacă nu Mă tăgăduiești, voi mai bate, iar tu iarăși Îmi vei deschide și vom cina împreună, căci totul este cu putință lui Dumnezeu.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 4-12-1991)

Se știe că vlădica Vasile nu s-a lăsat păcălit. A încercat să-i aducă la ascultare pe pucioși cu vorba bună, dar dacă a văzut că n-are cu cine discuta, a schimbat foaia. Până la sfârșitul vieții, el a fost într-o necontenită confruntare de forțe și de opinii cu liderii pucioși. În “Cuvântul” imediat următor, liderii pucioși dezvăluie indirect că reacția lui Vasile a fost de ostilitate, căci ei apelează acum la arhiereul Irineu cerându-i să facălobby ca să-l “îmbuneze” pe vlădica Vasile, dându-se pe sine ca exemplu de obediență vrednică de urmat:

“Stai în sfat cu cel stătător peste biserică în această cetate. Stai în sfat cu el și spune-i despre Mine, și spune-i că Eu voiesc așa, și nu altul, și spune-i că tu ai făcut după cuvântul Meu, că ai crezut în cuvântul Meu, că ai crezut că Eu sunt Cuvântul. Spune-i să fie cu Mine, să Mă acopere pe Mine, să-Mi tăinuiască această iesle, căci am aflat loc primitor, care Mă primește așa cum voiesc Eu să stau. Spune-i că sunt de ajuns temple și locașuri peste care se calcă fără sfințenie. Spune-i să-Mi vegheze bine și să stea bine de veghe în jurul acestui așezământ coborât prin cuvânt ceresc.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 11-12-1991)